Xiaomi Yapmaz Demeyin

Xiaomi yapmaz demeyin! Akıllı telefonlarını yavaşlatma kervanına Xiaomi de katıldı mı? Bilerek telefon neden yavaşlatıyorlar?

2021 Yilinin En Iyi Xiaomi Telefonu Hangisidir1

Xiaomi yapmaz demeyin, akıllı telefon devleri birer birer bu kervana katılıyor

Akıllı telefon üreticileri her geçen gün kullanıcılarını şaşırtmaya devam ederken, gün geçmiyor ki bir zorlukla daha kullanıcılarını yarı yolda bırakmasın..

Bin bir zorluklarla para biriktirip, severek aldığımız ve günlerce belki de araştırma yaparak en doğru seçimi yaptığımızı sandığımız akıllı telefonlarımız belirli bir süreden sonra o istenilen performansı vermiyorsa bunda bir sorun olduğunu hiç düşündünüz mü?

Akıllı telefon üreticilerinin zaman zaman adının karıştığı ve sonrasında teker teker mesaj yayınlayarak kullanıcılarından hata için özür dilediklerini görmüşüzdür.

Birden yavaşlayan telefonlarımız, güncellemeden sonra karşılaştığımız hatalarımız ve onlarca sıkıntının sebebinin bir akıllı telefon üreticisinin bilerek ve isteyerek yaptığını düşünmek hiç birimiz istemeyiz.

Fakat Apple ve Samsung gibi teknoloji devlerinin ve milyonlarca kullanıcıya sahip teknolojiye yön veren şirketlerinde adının karıştığı bu olayların gerçek olması oldukça can sıkıcıdır.

Sürdürülebilir teknoloji başlığı altında kullanıcıları yeni bir akıllı telefona teşvik etmek hatta zorunda bırakmak fikrine son günlerde bir teknoloji devinin daha adının karışmış olması akıllara yeni soru işaretleri getirdi.

Xiaomi telefonlarını bilerek mi yavaşlatıyor?

Kesin olup olmadığı şirket tarafından yazılı bir açıklamayla yayınlanmasa da adının karıştığı bu günlerde yalanlanmaması da akıllara neden olmasın? Acaba mı? Sorularını getirdi.

Eski telefonlara ihtiyacımızın daha fazla arttığı şu günlerde, akıllı telefon üreticilerinin bu denli umursamaz yaklaşması ve bizleri yeni bir modele yeni bir telefona sürüklemesi kabul edilebilir gibi değil.

Performans ölçen uygulamaları reddederek telefonlarımıza yüklememize sistemin izin vermemesiyle başlayan sistem hataları, performansı sınırlayan güncellemelerle desteklenerek telefonları olabildiğince minimum hızlarla çalıştırarak bizleri zorlayan bu yazılımlar bir yerden sonra kontrolden çıkarak yazılım savaşlarına dönüyor.

%30      

%15

%30 ile %15 arasında başlayarak performansı düşüren akıllı telefon üreticileri önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili nasıl bir yol izleyeceği ise merak konusu. Tek dileğimizin ise bu konuya bir açıklık getirerek akıllı telefon üreticilerinin bundan bir an önce vazgeçmeleridir.