Xiaomi Mi Browser Üzerinden Veri Topluyor

Xiaomi verilerimizi depoluyor mu? Xiaomi hangi verilerimize ulaşabiliyor? Veri depolama işlemi yasal mı?

df57385e 7cb8 4291 98ab 510cb0fbe1b4

Yakın bir tarihte yapılan araştırmaya göre Xiaomi mi browser tarayıcısı üzerinden kullanıcılardan gizli bilgi depoluyor iddiası gündemi bir hayli karıştırmıştı.

Xiaomi cephesi karşılıklı açıklamalarla bu konudaki net tavrını ortaya koyarak iddiaları yalanlasa da henüz kendin temize çıkartamamanın endişesi içinde olmaya devam ediyor.

FORBES SİBER GÜVENLİK MAKALESİ

Forbes siber güvenlik makalesinde yer alan konuda, kullanıcıların bilgilerini izinsiz bir şekilde depolayarak Rusya ve Singapur üzerinden uzak sunuculara gönderdiği iddia edilen akıllı telefon üreticisi Xiaomi bu konudaki en net tavrını yeni bir açıklamayla dile getirdi.

Yapılan açıklamayla hangi verileri kullanıcılardan depoladıklarını açık açık söyleyen akıllı telefon üreticisi Xiaomi konuya da noktayı koymuş gibi görünüyor.

Xiaomi tarafından veri depolama hakkındaki yapılan açıklama ise şu şekilde yer alıyor;

Xiaomi iki tür veri toplar: Toplu kullanım istatistikleri verileri ve kullanıcı tarama verileri senkronizasyonu. Toplu kullanım istatistikleri, hemen hemen her ana tarayıcı tarafından toplanan sistem bilgileri, tercihler, kullanıcı arayüzü özellik kullanımı, yanıt verme vb. Gibi verileri içerir. İkinci tür, bir kullanıcı oturum açtığında ve veri senkronizasyonu işlevi açıldığında senkronize edilen göz atma veri geçmişi gibi bilgileri içerir.

Yazılım Kodları Paylaşıldı!

Yazılım kodlarını da peşi sıra paylaşarak bu konudaki açıklamasını destekleyen akıllı telefon üreticisi Xiaomi net bir şekilde herhangi izinsiz bir verinin depolanamayacağını ve bu konudaki titizliklerini yinelemiş oldu.

Forbes araştırmacılarının ise bu konudaki ısrarı her ne kadar halen devam etse de kolay kolay ikna olmayacaklarını da ortaya koydular. Yapılan açıklamaları titizlikle takip ettiklerini fakat bunun bir kanıt olamayacağını ve telefonu gizli moda alarak veri depolama açıklarından yararlanabileceklerini söyleyen Forbes araştırmacıları topu tekrardan akıllı telefon üreticisi Xiaomi cephesine atmış oldular.

Önümüzdeki günlerde Xiaomi cephesinden bu konuyla ilgili nasıl bir açıklama geleceği ise şimdiden en çok merak edilen konular arasına girmiş oldu.

Ve bu gerçekle akıllı telefonlarımızın her geçen gün hayatımıza bu kadar hükmettiği ve her alanda elimizden düşürmediğimiz telefonlarımıza ne kadar güvenmeliyiz akıllarda hep soru işareti olacak kalacaktır.