Netflix Çekiliyor mu?

Netflix Çekiliyor mu? Kullanıcılar Netflix kararını neden tartışıyor? Yeni ücretler şirketi zarara mı uğrattı?

netfli

Netflix Çekiliyor mu?

Online dizi ve film platformaları hızla büyümeye ve kullanıcılar tarafından çok tercih edilmeye başlamasıyla yeni bir dönem başlamıştı.

Film ve dizileri düzenli takip etmek isteyen, reklamsız kesintisiz içerikleri hem akıllı telefonlardan hem de tv den takip etmeyi seven milyonlarca kullanıcı çeşitli mecraları tercih ederek abonelik gerçekleştiriyorlardı.

Pandemi dönemiyle beraber bu büyüme neredeyse 10 kat boyunca artmış ve yükseliş sürekli olarak devam etmişti.

Fakat pandemi sonrası ve dünya tarihinde görülmemiş ekonomik krizlerin baş göstermesi bu gibi platformaları etkilemiş ve şirketleri farklı kararlar almaya zorlamıştı.

Netflix İçerik Ücretleri Ne kadar?

İçeriklerine son birkaç senede ciddi oranda zam yaparak sektörde güçlü durmayı hedeflerken bir anda kullanıcılardan sert bir tepki alan Netflix bu kararlar karşısında hızla kullanıcı kaybı yaşayarak yüz binlerce kişiyi kaybetmişti.

Küresel boyutlardaki ekonomik etkenlerinde eklenmesiyle yeni ücretler ve zamlar yapacağını duyurmasıyla bir darbe daha yaşamak istemeyen Netflix kullanıcılarına alternatif yollar sunmayı planlıyor.

Reklamlı Netflix Yakında Geliyor mu?

Yüksek maliyetlerden dolayı yeni fiyat ve içerik ücretlerini beğenmeyen kullanıcılar için alternatif bir yol olarak geliştirilen reklamlı Netflix yayınını kullanıcılarına sunmayı planlayan platform bu sayede dizi ve film aralarında reklam görmeyi kabul eden kullanıcılarına daha uygun fiyatlı bir içerik paketi sunmayı planlıyor.

Normalden yarı yarıya sunulacak reklamlı Netflix paketiyle bütçelerimize iyi paketler gelecek olsa da reklamların sıklığı ve içerikleri de tabi ki en önemli konular arasında yerini alıyor.

Türkiye de bulunan yayın hayatını ve içeriklerini çekmeyi henüz düşünmediğini ve bu alanda uzun seneler en iyisi olarak kalmayı hedeflendiğini açıklayan Netflix paketler ve içerikler hakkındaki nihai kararı belirledikten sonra tekrardan yükselişe geçerek kaybedilen bütün takipçilerini yeniden kazanacaklarını umuyor.

Türkiye de dizi çekimlerine bir süre daha ara vereceğini ve içeriklerin sansürü hakkında da önümüzdeki günlerde yeni bir açıklama yaparak kullanıcılarını bilgilendireceğini açıklayan Netflix ne gibi kararlar alacak hep beraber bekleyip göreceğiz.