2025 Yılı Elektrikli Araç Yılı Olacak

2025 Yılı Elektrikli Araç Yılı Olacak

2025 Yılı Elektrikli Araç Yılı Olacak

2025 Yılı Elektrikli Araç Yılı Olacak, Jaguar öncü oldu 2025 yılını işaret etti. Elektrikli araçlar neden tahminlerden hızlı yayılıyor?

2025 yılı elektrikli araç yılı olacak, evet yanlış duymadınız Jaguar tarafından yapılan açıklamayla 2025 yılından itibaren sadece elektrikli araçlar satacaklarını duyurmasıyla piyasalarda peşi sıra bu akıma hızla ayak uydurarak önümüzdeki 3 sene içerisinde elektrikli araç üretimine hız kazandırarak seri bir şekilde geçiş yapmak istiyor.

Piyasalardaki dalgalanmalar ve global krizlerin de gün geçtikçe şartları ağırlaştırmasıyla petrol krizine düşmemek için ülkeler peşi sıra hazırlıklar yapıyor ve ciddi açıklamalar yayınlıyor.

Küresel çaptaki fiyatlar, petrol kıtlığı ve ekonomik etkenler bir süredir devam etmekte olan elektrikli araç farkındalığını gün geçtikçe arttırmaya devam ediyor.

Çoğu kişinin evine, işine, okuluna gitmek için arabayı ve hatta toplu taşımaları tercih etmeyerek elektrikli scooter gibi daha pratik ve cüzdan dostu ulaşım araçlarına yönelir oldu. Hem zamandan hem de maddi açıdan ciddi karlara geçiren bu aletlerinde yaygınlaşması neredeyse her sokakta bir tane elektrikli scooter görmemizde bunun en büyük örneklerinden bir tanesi oldu.

Petrol fiyatlarındaki yükselişlerin önümüzdeki senelerde de aynı şekilde devam etmesi ve hatta giderek kötüye gitmesi ön görülürken elektrikli, hibrit araçlara yönelmek bu anlamda hiç uzak kalınacak bir mesele olmadığın gösterdi artık.

Elektrikli araçlar

Hibrit araçlar 

Audi ve jaguar gibi araç piyasasına yön veren firmalar önümüzdeki 5 yıl her model serisinde en az 1 modele elektrik ve hibrit özelliği kazandıracağını duyurdu.

Şirket tarafından yapılan açıklama ise şu şekilde; Audi, 2025 yılında tamamen elektrikli ve plug-in hibrit araçlardan oluşan yaklaşık 800 bin araç satmayı hedefliyor. Marka önümüzdeki 5 yıl her model serisinde bir elektrikli araba seçeneği sunacak.

3 sene içerisinde birçok markanın bu akımı takip ederek elektrikli araç kullanımına beklenenden hızlı bir şekilde ulaşacağını ve artık petrol derdine maddi manevi son vermeye çalışacağını söyleyebiliriz.

Kullanıcıların merakla beklediği 2025 yılı gerekli donanım ve özelliklerle hibrit, elektrikli araçların piyasaya peşi sıra sürülmesiyle bu alandaki pazarı bir hayli hızlı büyüteceğine kesin gözüyle bakılıyor.