Akıllı Telefonların Pil Ömrünü Uzatmak İmkansız mı?

Akıllı Telefonların Pil Ömrünü Uzatmak İmkansız mı?

251791 2067672134

Akıllı Telefonların Pil Ömrünü Uzatmak İmkansız mı?

Akıllı telefonların pil ömrü ne kadar? Telefonların pil ömrünü uzatmak için neler yapmalıyız? Ortalama bir telefonun pil ömrü ne kadar süre dayanır?

Akıllı telefonların pil ömrünü uzatmak imkansız mı? Yeni üretilen cep telefonlarının ortalama pil ömrü ne kadar süre olarak veriliyor? Yeni bir telefon alacağımız zaman dikkat etmemiz gereken pil teknolojisi ne? Hepsinin cevabı için yazımız sizinle.

Akıllı Telefonların Pil Ömrünü Uzatmak İmkansız mı?

Yapılan bir araştırmaya göre pek çok kişi gün içerisinde telefonunun şarjının yetmediğinden yakınır. Marka veya model fark etmeden severek aldığımız ve kullandığımız akıllı telefonlarımız belirli bir süre sonra pil konusunda bizleri yarı yolda bıraktığını hissetmeye başlarız.

Bu durum ilk başlarda çok sorun teşkil etmese de ilerleyen zamanlarda telefonlarımızın bizleri yarı yolda bıraktığını hissetmeye başlarız ve can sıkıcı bir hal almaya başlar.

Bazen bir günü bile dayanmayan, gün içerisinde muhakkak şarja takmak zorunda kaldığımız zamanlar olur. Bu durum canımızı sıkmaya başladığında ise çareyi yeni bir telefon olarak düşünürüz.

Aslında bu durumu biraz da kendimiz yarattığımız gerçeğini ise asla kabul etmeyiz. Çünkü yeni bir telefon alacağımız zaman genellikle önce telefonumuzun kamerasını, performansını ve ekranını merak ederiz, sorarız. Oysa ki bir telefonun bizim için en önemli noktasının bataryasının olduğunu çok sonradan anlarız.

Akıllı telefon üreticileri her geçen gün gelişen teknoloji sayesinde daha akıllı ve daha yüksek kapasiteli piller ile bu sorunu tüketiciler için bir sorun olmaktan çıkartmayı hedefler. Hatta pazarlama yöntemlerinin başında da bu büyük kapasiteli piller yer alır.

Eskiden yeni bir telefon satın aldığımızda kullanmadan önce 24 saat şarjda bekletilmesi , iki kere tam sıfırlayıp tam dolum yapmayı ve bataryayı şoklamayı önerirlerdi. Bu sayede pillerin uzun ömürlü olduğu düşünülürdü.

Artık bunun yerine Li-on ( Lityum iyon ) batarya teknolojisi kullanılarak telefonlarımızı ilk aldığımız andan itibaren şarja takıp kullanabiliyoruz ve herhangi bir ekstra işlem yapmamıza gerek kalmıyor. Burada dikkat etmemiz gereken noktalardan bir kaçı ise;

Sadece akıllı telefonlarımız değil, günümüzde kullandığımız pek çok pile ihtiyaç duyan elektronik ürünlerimizin de ömrünü bu şekilde uzatmak ellerimizde.