Xiaomi Telefonlarında VoLTE ve VoWIFI Nasıl Aktif Edilir?

Xiaomi Telefonlarında VoLTE ve VoWIFI Nasıl Aktif Edilir?

VoWifi Nedir

vowifi-nedir-vowifi-ne-demek

Xiaomi Telefonlarında VoLTE ve VoWIFI Nasıl Aktif Edilir?

Xiaomi Telefonlarında VoLTE ve VoWIFI Nasıl Aktif Edilir? VoLTE aramasının ses kalitesi nasıl? Xiaomi Telefonlarında VoLTE aramasını aktif etmek için hangi kodları girmek gerekir? Her telefonda VoLTE araması aktif edilebilir mi?

Xiaomi Telefonlarında VoLTE ve VoWIFI Nasıl Aktif Edilir?

İnternet hızları ve bağlantı yöntemleri geliştikçe iletişim her geçen gün daha da kuvvetli bir hal almaya devam ediyor. Şebekenin tam çekmediği yerlerde ya da gürültü ortamlarda en etkili ve kesintisiz haberleşme yöntemlerinden biri haline gelen VoLTE aramasıda yaygın olarak kullanılmaya başlandı.

Akıllı telefon üreticilerinin sıklıkla kullanıcılara telefonlarında sunduğu bu özelliği aktif etmek içinse basit birkaç adımı takip etmek VoLTE ve VoWIFI aramasına sahip olmak için yeterli hale gelebiliyor.

VoLTE ve VoWIFI araması ne işe yarar?

VoLTE ve VoWIFI aramalarını aktif etmek için ne yapmak gerekir?

Voice Over LTE ( VoLTE ) araması HD kalitede sesli görüşmelerde kullanılan bir bağlantı türüdür. 4.5G olarak da tanımlanabilen VoLTE araması pürüzsüz ve net bir görüşme olanağı sağlamaktadır.

Eskiden telefon görüşmeleri esnasında internetin arka planda kesilmesi ve sadece sesli görüşme olanağı sağlayan operatör şirketleri bu sayede hem sesli hem görüntülü hem de sesli görüşmeler esnasında 4.5G imkanlarından da yararlanma fırsatları sunuyor.

VoLTE fırsatlarından yararlanmak için Operatörünüzün ve akıllı telefonunuzun uyumlu olması gerekmektedir.

Xiaomi Telefonlarında VoLTE ve VoWIFI Nasıl Aktif Edilir?

VoLTE Aktif Etmek

İlk olarak VoLTE aramasını aktif ederek başlamamız gerekmektedir. Bunun için telefonumuzun arama bölümüne giriyoruz.

Bu aşamadan sonra VoLTE telefonumuzda aktif olarak gözükecektir. İsterseniz bildirim panelinden, isterseniz de ayarlara girerek kendinize göre ayarlamalar yapabilirsiniz.

VoWIFI Aktif Etmek

Bu aşamadan sonrada VoWIFI telefonumuzda aktif olarak yer alacaktır.

Xiaomi telefon kullanan kullanıcıların bu her iki kodu da aktif ederek telefonlarında bundan sonrası için 4.5G bağlantı hızında HD kalitede bir sese kavuşarak en gürültülü ortamlarda bile fark yaratan görüşmeler yapabilirler. Özellikler telefonun ve hattın çekmediği durumlarda Wifi üzerinden kesintisiz aramalar yaparak rahatlıkla iletişimlerine devam edebilirler.

VoLTE ve VoWIFI Kapatmak

Eğer bu ayarlamaları kullanmak istemezseniz pasif duruma getirerek de dilediğiniz zaman kullanmak için telefonunuzda bekletebilirsiniz.

Bunun için Ayarlar > Bağlantılar > Mobil Ağlar adımlarını izleyerek VoLTE ve VoWIFI ayarlarına ulaşabilir ve kapatabilirsiniz.