Xiaomi Telefonlarda Kamera Odaklama Sorunu Görüldü

Xiaomi Telefonlarda Kamera Odaklama Sorunu Görüldü

xiaomi kamera odaklama sorunu

Xiaomi Telefonlarda Kamera Odaklama Sorunu Görüldü

Xiaomi telefonlarda kamera odaklama sorunu neden görülüyor? Kamera odaklama sorunu Xiaomi telefonlarda nasıl çözülür? Servise mi başvurmalıyım?

Xiaomi telefonlarda odaklama sorunu gündeme çok hızlı bir şekilde giriş yaptı. Kullanıcıların sıklıkla karşılaşmaya başladığı odaklama sorunu neyden kaynaklı olduğu bilinmezken şirket tarafından ise henüz yazılı bir açıklama yapılmadı.

Bu durum karşısında araştırmalarını sürdüren kullanıcılar herhangi bir bildiri olmamasını göz önünde bulundurarak akıllara güncelleme kaynaklı bir sorun olup olmadığını getirdi.

Güncelleme Kaynaklı Bir Sorun Olabilir mi?

Akıllı telefonlara gelen her bir güncelleme telefonlarda yenilikler ve optimizasyon iyileştirmeleri yaptığı gibi ne yazık ki yan etkilerle de bizleri karşı karşıya bırakabiliyor.

Deneme yanılma ve kullanıcılardan geri dönüşler alarak iyileştirilen güncellemeler zaman zaman zorluklar çıkartabiliyor.

Kamera Odaklama Problemi

Lens kontrol

Genellikle sorunun yazılımdan kaynaklı olduğunu düşünüp kontrol etmeyi ihmal ettiğimiz donanımların başında gelen lensler zaman içerisinde tozlanabilir veya çizilebilir. Bu durum karşısında odaklanma problemi yaşayabiliriz.

Lenslerin belirli aralıklarla kontrol edilmesi, kullanımdan kaynaklanabilecek kılcal çizilmelerin önüne geçecek korumalarla desteklememiz gerekebilir.

Lenslerin hassas materyallerden yapıldığını unutmamak gerekir. Düşme anındaki oluşabilecek hasarlar ve kullanım kaynaklı sıvı temaslı durumlar da dayanıklılığını kaybetmeye meyilli parçalardır.

Yazılımdan kaynaklı olup olmadığını anladıktan sonra muhakkak lens kontrolünü yapmalıyız ve donanımsal bir arıza olduğunu anlarsak doğrudan servis hizmeti almalıyız.

Güncelleme kaynaklı sorunlarda ne yapmamız gerekir?

Yeni bir güncelleme aldınız ve telefonunuz beklenenden farklı tepkiler veriyor ve hatalarla karşılaşıyorsanız ilk olarak telefonumuzu temiz bir sıfırlama işlemi yaparak yeniden kurulum işlemi yapmalıyız. Bu işlem güncelleme esnasında oluşabilecek hata kodlarının sıfırlanmasına ve kronik sorunların ortadan kalkmasına sebep olacaktır.

Tekrardan cihazımızı kurarak kameramızı çalıştırıyoruz ve sorunun ortadan kalkıp kalkmadığını kontrol ediyoruz.

Eğer sorun devam ediyorsa cihazımıza bir önceki sürüm yüklemelerini atarak tekrardan deneme yapabiliriz. Bunun için Xiaomi müşteri hizmetlerinden nasıl yapılacağı konusunda bilgi alabilirsiniz.

Servis Kontrolü

Güncellemeden kaynaklı hataları gidermek için elinizden geleni yaptıysanız ve sorununuz halen devam ediyorsa yetkili servis yolu gözüküyor demektir. Bu durumda lenslerin odaklarının ve parçalarının kontrol edilmesi gerekebilir.

Sorun çoğu zaman güncelleme kaynaklı olsa da bazı durumlarda lenslerde oluşan tahribatlar da odaklanma sorunuyla bizleri baş başa bırakabilir.

Bunun için Vintek elektronik den teknik destek alabilirsiniz.

Çağrı hizmeti ve teknik destek hizmetleriyle online müşteri hizmetlerine ulaşarak sorununuzu aktarabilir ve konu hakkında detaylı bilgi alarak servis hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.

https://www.mi-servis.com/

https://www.mi-servis.com/xiaomi-akilli-telefon-tamiri/

WhatsApp hattı;

https://api.whatsapp.com/send?phone=905326115520&text=Merhaba%2c%20mi-servis%20sitenizdeki%20bir%20%c3%bcr%c3%bcnle%20ilgili%20g%c3%b6r%c3%bc%c5%9fmek%20istiyorum.&source=&data=&app_absent=