Doğalgaz Yardımına Nasıl Başvurulur?

Doğalgaz Yardımına Nasıl Başvurulur?

61ddbb347af5072e28a91203

Doğalgaz Yardımına Nasıl Başvurulur?

Doğalgaz yardımına nasıl başvurulur? Hane başına destekler ne kadar belirlendi? Doğalgaz yardımına başvurular başladı mı? Kimler doğalgaz yardımı alabilir?

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği güzel haber geldi. 2021 yılının son dönemlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabine toplantısında dile getirilmesiyle gündeme düşen doğalgaz yardımı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından açıklığa kavuşturuldu.

Doğalgaz Yardımına Nasıl Başvurulur?

Doğalgaz Yardımına Başvurmak İçin Neler Gerekli?

Doğalgaz Fatura Yardımı Başvuruları Nereden Yapılacak?

Geçtiğimiz dönemlerde görmeye alışık olduğumuz kömür yardımı olarak verilen yakıt yardımı yerini bu sene itibariyle Doğalgaz yardımına bırakıyor. İhtiyaç sahiplerinin başvurması halinde tespit edilerek hak kazanabilecekleri Doğalgaz yardımı yapılan son açıklamalarla netlik kazanmış oldu.

Doğalgaz Yardımı Ne Kadar Olarak Belirlendi?

Doğalgaz Yardımı Hangi Tarihlerde Ödenmeye Başlayacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, hane başına 450 TL – 1150 TL arasında belirlenen ve ısıl haritaya göre ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağı açıklanan doğalgaz yardımının Şubat ayının ikinci yarısından itibaren başvuruların başlayacağını ve Mart ayının ikinci yarısından itibaren de tutarların sahiplerine ödeneceğini açıkladı.

Doğalgaz Fatura Yardımı Başvuruları Nereden Yapılacak?

Bakan Derya Yanık, Doğalgaz fatura yardım başvurularının e-devlet üzerinden ya da Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yapılacağını belirtti.

Ödemelerde PTT KART detayı

Doğalgaz Fatura yardımına başvuran ve hak kazanan vatandaşların ödemelerinin kendilerine ait olan bir PTT KART aracılığıyla gerçekleştirileceği öğrenildi.

Ödemelerin eşit iki taksitle MART ve EKİM aylarında yapılacağı, uzman ekibin çıkartmış olduğu ısıl haritaya göre şekilleneceği aynı eskiden olduğu gibi kömür yardımına benzer olduğu kaydedildi.

Kişi faturasını götürerek PTT deki hakkıyla ödemesini almış olacak.

Hedef 4 Milyon Hane ve 3 Milyar Lira Yardım

Bakan Derya Yanık, hedeflenen rakamın 4 milyon haneye ulaşmak olduğunu ve bunun neredeyse kömür yardımındaki rakamın 2 katı olduğuna dikkat çekerek toplamda 3 milyar lira tutarında bir yardımı hane sahipleriyle buluşturmak istediklerini dile getirdi.

Ödemelerin şuan için belirlenen tarihlerde yapılması yolunda büyük çaba harcadıklarını belirten Bakan Derya Yanık, süreleri geçirmeden hızlı bir şekilde aksiyon alarak ilerleyeceklerini de sözlerine ekledi.