BDDK, temassız ödeme limitini güncelledi

BDDK, temassız ödeme limitini güncelledi

BDDK, temassız ödeme limitini güncelledi

BDDK, temassız ödeme limitini güncelledi, Temassız ödeme limiti ne kadar arttırıldı? Hangi tarih itibariyle temassız ödeme limitleri arttırılıyor? Temassız ödeme için ne yapmak gerekir?

BDDK, temassız ödeme limitini güncelledi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) yeni bir kararla temassız ödeme limiti bareminde değişikliğe gittiğini açıkladı.

Pandemi sürecinin hayatımıza girmesiyle alışverişlerde teması ve para ile olan ilişkiyi en aza indirme amacıyla temassız ödeme yöntemi gittikçe yaygın bir halde kullanılmaya başlandı.

Bu sayede oluşabilecek temaslardan kaçınarak daha hızlı, pratik alışveriş yapmayı hedefleyen birçok kullanıcı banka ve kredi kartlarını temassız ödeme yapabilecekleri kartlarla değiştirmek için bankalara müracaat etti.

Güvenlik amacıyla başlarda yaygın olarak kullanılmayan ve tercih eden kullanıcılara 50 TL gibi sembolik bir rakamla kullanılması ön görülen temassız ödeme yöntemi şimdilerin en popüler ödeme aracı haline geldi.

Özellikle düşük tutarlı ödemelerde pratiklik kazandıran temassız ödemeli kartlar yeni BDDK düzenlemesiyle limit olarak revize edildi.

1 ŞUBAT

Bir süredir 350 TL gibi bir rakamla kullanmak isteyenlere sunulan temassız ödemeli kart limiti olan tutar yeni düzenlemeyle beraber 1 ŞUBAT itibariyle 500 TL olarak arttırılacağı açıklandı. Bu sayede nakit para, madeni para ve temastan kaçınarak alışveriş yapmak isteyenleri ciddi oranda rahatlatacak tek seferlik 500 TL temassız ödeme limiti kullanıcılar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Bu tutarın yükselmesiyle risklerinde arttığını ve kullanıcıların şifre girmeden temassız ödeyerek kartlarını kullanabildikleri gibi olumsuz durumlara karşıda tedbirli olmaları konusunda uyarılarda bulunuldu.

Her ne kadar temassız ödemeli alışverişler hayatımıza kolaylık sağlasa da şifre girilmeden işlem yapıldığı için kart kaybolması, çalınması, ya da kullanılmadığı durumlarda kapatılması konusuna bir kez daha dikkat çekildi.

Temassız Ödemeli Kartlara Nasıl Başvuru Yapılır?

Eğer sizde alışverişleriniz esnasında şifre girmekten ve kağıt para, bozuk para gibi temaslardan kaçınarak temassız ödemeli kartların ayrıcalığını deneyimlemek isterseniz bankanıza başvurarak temassız ödemeli bir kart talebinde bulunabilirsiniz. Bankaların bir çoğunun kullanıcılarından bu konuda bir ek para talebinde bulunmadığını belirtelim. İyi bir araştırma yaparak çalışmış olduğunuz banka ile eski kartlarınızı yenileterek temassız ödemeli kartlara başvuru yapıp kısa süre içerisinde kullanıma hazır kartlarınıza kavuşabilirsiniz.

500TL lik limiti kendinize göre ayarlayıp kullanmak istediğiniz miktara göre ya da kullanacağınız zamana kadar taleplerinizi de kendinize göre ayarlayabilirsiniz.