Apple, IPHONE 14 Fiyat ve Özellikleri Sızdırıldı

Apple, IPHONE 14 Fiyat ve Özellikleri Sızdırıldı

Apple, IPHONE 14 Fiyat ve Özellikleri Sızdırıldı

Apple, IPHONE 14 Fiyat ve Özellikleri Sızdırıldı, Iphone 14 cihazlarda hangi özellikler olacak? Iphone telefonların fiyatlandırması nasıl olacak?

Apple, IPHONE 14 Fiyat ve Özellikleri Sızdırıldı

Akıllı telefon pazarı büyümeye devam ettikçe piyasaya yön veren markalar yeni cihazlarla kullanıcılarını büyülemeye devam ediyor.

Yeni özellikler ve donanımlarla teknolojiye yön veren akıllı telefon üreticileri 2022 senesinde yine kullanıcılarına büyük değişikler vadediyor.

Görmeye alışık olduğumuz sızdırmalar ve dedikodularla daha çıkmadan birçok detayın belli olduğu akıllı telefonların en merak edilen markalarından bir tanesi olan Apple ailesi de şimdilerde yeni cihazı IPHONE 14 için söylentilerle gündeme gelmiş durumda.

Her ne kadar sızdırma ve söylentiler olarak geçse de doğruluk payının da çoğu zaman olduğu bilgiler akmaya devam ederken farklı farklı özellikler duyan kullanıcılar heyecanlanmaya şimdiden başladı bile.

Kaldırılan Çentik

Parmak İzi Sensörü

120 Hz Ekran Yenileme

6 GB Ram

Yeni modellerinde büyük bir tasarım değişikliğine gideceği henüz belli olmasa da donanımsal olarak yeniliklerle geleceği kesinleşen IPHONE 14 modelleri Apple tarafından üretilmiş şimdiye kadarki en iyi cihazlar olacağı söyleniyor.

Bugüne kadar görmeye alışık olduğumuz Pro ve Pro Max serilerini daha donanımlı halde sunan Apple bu seneki Iphone 14 serisi cihazlarla tüm donanımlarını eşit olarak sunacağı da sızdırılan bilgiler arasında yerini aldı.

120 HZ ekran yenileme teknolojisi

120 HZ ekran yenileme teknolojisini üç modelinde de sunmayı planlayan Apple rakipleriyle ekran teknolojisi olarak arasındaki farkı da böylelikle kapatarak bir adım daha öne geçmeyi planlıyor.

6 GB RAM

Görmeye çok alışık olmadığımız ram olayına da el atan Apple bu sefer donanımında bir değişikliğe daha giderek 6 GB max ram kullanacağı da yine sızdırılan bilgilerden. Bugüne kadar Ram üzerinden bir performans sağlamayan Apple tarafı 6 GB ram ile neler yapacak en çok merak edilen konu oldu.

Çentiksiz Ekran

En büyük tasarım değişikliğini ekran teknolojisinde yapacak gibi görünen Apple söylenenlere göre herkesin çokça rahatsız olduğunu dile getirdiği Çentikli ekranından da vazgeçecek gibi duruyor. Göze çokta hoş gelmeyen ve tam ekran video ve oyun kullanımlarında oldukça büyük bir yer kaplayan çentikten kurtularak nokta ekran ya da ekran altı kamera teknolojisini kullanacak gibi duran Apple bu özelliklede kullanıcılardan şimdiden tam not aldı.

Parmak İzi Sensörü

Pandemi döneminde sürekli olarak dile getirilen maske ile FACE ID kullanma zorluğu Apple tarafından da dikkate alınmış gibi görünüyor ki bu soruna da çözüm üretmek isteyen Apple eski tip ekran altı parmak izi sensörünü devreye koymayı planlıyor.

Söylentilerin doğruluk payı olup olmadığı henüz belli değil ama gerçekleşmesi durumunda eskiden olduğu gibi yine ciddi satış rakamlarına ulaşması kaçınılmaz olacak olan Apple beklenen özelliklerle kullanıcılarını da sevindirecek gibi duruyor.

Fiyat Politikası Nasıl Olacak?

128-256-512-1TB seçenekleriyle modellerini şekillendirecek gibi görünen Apple fiyat olarak da Iphone 13 modellerine yakın olacak gibi görünüyor diyebiliriz.

Tam kesin olmamakla birlikte sızdırılan fiyat bilgileri ise şu şekilde;

Iphone 14

810 Dolar

910 Dolar

1200 Dolar

Iphone 14 Pro

1100 dolar

1200 Dolar

1400 Dolar

Iphone 14 Pro Max

1200 Dolar

1300 Dolar

1500 Dolar

1700 Dolar

Fiyatlar KDV ve ek vergiler hariç yurtdışı fiyatları olduğunu unutmamak gerekir.