Akıllı Telefonların Hayatımızdaki Etkileri Neler?

Akıllı Telefonların Hayatımızdaki Etkileri Neler?

1181254 1

Akıllı Telefonların Hayatımızdaki Etkileri Neler?

Akıllı Telefonların Hayatımızdaki Etkileri Neler? Telefonlar hayatımıza girdiğinden beri neler değişti? Akıllı telefon mu? Cep telefonu mu?

Akıllı telefonların hayatımızdaki etkileri neler? Cep telefonlarının icadından sonra hayatımızdaki birçok alana etki etmesi neredeyse eski alışkanlıklarımızın tamamını yok etti.

Eskiden ihtiyaç duyduğumuz birçok şeyi tek bir tıkla günümüzde gerçekleştirebiliyor olmak ve aradığımız her şeye saniyeler içerisinde kavuşabilmek en büyük sorunumuz mu oldu?

Akıllı Telefon mu? Cep Telefonu mu?

İlk olarak 1996 yılında icat edilen ve hayatımıza Nokia 9000 Communicator modeliyle yavaş yavaş giren cep telefonları günümüzde çağın bir hastalığı haline geldi. Eski alışkanlıklarımızı tamamen değiştirip hayatlarımızı kolaylaştırdığı gibi derin çıkmazlara da sokan cep telefonları elimizden gün boyu düşmeyen birer icat haline geldi.

İş hayatı, Özel hayat

Geliştirilen milyonlarca yazılım ve bir o kadar uygulamayla hem özel hayatlarımız da hem de iş hayatımızda kullanmaya kendimizi mecbur halde hissettiğimiz cep telefonları tam bir yapay zeka savaşlarına döndü.

Eskiden cep telefonu diye tabir ettiğimiz o kaba ve ağır telefonlar, günümüzde akıllı telefon dediğimiz daha estetik, ince ve teknolojinin geldiği son noktalar olan donanımlarla bizlere eşlik ediyor.

İletişim odaklı icat edilen bu ürünler şimdilerde profesyonel birer makinelere dönüştü.

İhtiyaç duyduğumuz her şeyi bir arada bulup kullanmamıza olanak sağlayan bu cihazlar gün boyu size eşlik edebiliyor.

Cep telefonları hayatlarımızdan neler götürdü?

Radyo dinleme alışkanlıkları, çektiğimiz bir fotoğrafın dijital baskısı, müzik çalarlar ve daha birçok şeyi hayatımızdan çıkartarak tek bir uygulamayla karşımıza çıkan yazılımlar geçmişi neredeyse tek kelimeyle yok etti.

Toplumun birbiri ile olan iletişimini arttırdığı gibi, bir yandan da yok etmeyi de başaran teknoloji harikası bu cihazlar doğru kullanılmadığı zaman tam bir düşmanımız haline geliyor.

Artılarını saymakla bitiremeyeceğimiz ve her geçen gün daha da iyi modelleri dört gözle beklemekten vazgeçmeyeceğimiz akıllı telefonların bir nebze olsun maziyi unutturması bizleri her zaman derinden etkilemiştir.

Teknolojinin Dikkat Eksikliğine Olan Etkisi

Sınava hazırlanan bir öğrenci, mülakata hazırlan bir yetişkin birey, önemli bir toplantısı için hazırlık yapan çalışan. Şartlar ve durumalar ne olursa olsun akıllı telefonların hayatlarımıza olan etkilerinden her zaman etkilenmişlerdir.

Tam bir hazırlık yapacakken gelen bir bildiri veya tam ders başına oturup çalışacağınız an gelen sosyal medya krizi en büyük etkendir buna.

Aklımızın bir köşesinde sürekli olarak olan dünya da şuan ne oluyor girip bakmalıyım hissi tehlikeli bir dikkat eksikliğine yol açmaktadır.

Telefonumu kapatayım, ters çevirip bakmayayım gibi kavramlar her zaman işe yaramayan çözümler olmuşlardır. Güçlü bir irade ile belirli oranlarda telefonlarımıza zaman ayırmalı ve bunu istikrarlı bir şekilde devam ettirmeliyiz.

Unutmayın, teknoloji olması gereken en güzel şey! Gerektiğinde ve doğru zamanda doğru yerde kullanmayı öğrenirsek..