Akıllı Telefonlar Ne Kadar Vaktimizi Alıyor?

Akıllı Telefonlar Ne Kadar Vaktimizi Alıyor?

bu uygulamalar telefonlardan kaldiriliyor 79671 5

Akıllı Telefonlar Ne Kadar Vaktimizi Alıyor?

Akıllı Telefonlar Ne Kadar Vaktimizi Alıyor? Uygulamalarla Telefonlarımızda Ne Kadar Vakit Geçiriyoruz? 2021 Yılı İçerisinde Uygulama Yöneticileri Ne kadar Kazandı?

Akıllı telefonlar ne kadar vaktimizi alıyor? Gün içerisinde elimizden düşürmediğimiz telefonlarımızın hayatlarımıza olan etkisi nedir?

Akıllı Telefonlar Ne Kadar Vaktimizi Alıyor?

Akıllı telefonların kullanımı yaygınlaştıkça ve teknolojinin hızla büyümesi, gelişmesiyle beraber gün içerisinde telefon kullanım oranlarımızda git gide artmaktadır.

İş hayatı ve özel hayatı gibi hayatımızın her anında kullanmak durumunda kaldığımız telefonlarımız geliştirilen uygulamalarla hem bizlere kolaylıklar sağlıyor hem de bu uygulamalarla geçirdiğimiz zaman biz farkına bile varmadan artıyor.

2021 yılında yapılan bir araştırmayla artan telefon kullanımı süreleri biz farkına varmasak bile hayatımızın büyük bir bölümünü kapladığı gerçeğini gözler önüne serdi. Bu araştırmayla 2021 yılı içerisinde kullanıma sunulan uygulamalar, bu uygulamalardan üreticilerin kazandığı paralar ve kullanıcıların telefonlarıyla geçirdiği vakitler listelendi.

2021 Yılında Kaç Uygulama Geliştirildi?

Türkiye, ABD, Japonya, Meksika ve 10 Ülke de Kaç Kez uygulama indirildi?

250 Milyar İndirme

2021 yılında yapılan araştırmaya göre 250 milyar kez geliştirilen uygulamalar indirilmiş bulunuldu. Bu sayının oldukça yüksek olması telefonlarla geçirilen sürelerinde artmasını doğal olarak etkilendiği söylendi.

170 Milyar Dolar Detayı

2021 yılında indirilen ve geliştirilen uygulamalardan, uygulama geliştiricileri 170 milyar dolarlık bir gelir elde etti.

TikTok

TikTok 2021 yılı içerisinde zirveyi elden bırakmayarak indirilen ve en çok vakit geçirilen uygulamalar arasında ilk yerini korumuş oldu. %90 telefonlarda bulunurluk oranı bulunan ve en çok vakit geçirilen uygulama olma özelliği taşıyan TikTok 2021 yılı içerisinde kullanıcılardan yüksek puan aldı.

4.8 Saat Nereye Gitti?

Kullanıcıların akıllı telefonlarıyla geçirdikleri süreler yapılan araştırmayla gözler önüne serildi. Bu sürenin uyanık kaldığımız vaktin 3 de 1 ini alması ise farkında olmadan ne kadar telefonlarımızla zaman kaybettiğimizi hatırlatmış oldu.

Günde ortalama 4.8 saat zaman geçirdiğimiz akıllı telefonlarımız hem uygulamalarla hem de özel hayatımızla ilgili ne kadar süre kullanım yaptığımızı gösterdi.

Bu sürenin düşüp düşmemesi bir nebze olsa elimizde olsa da bu kadar uygulamanın ve teknolojinin ilerlemesiyle ne kadar süre telefonlarımızla daha az vakit geçirme çabasına dayanabiliriz henüz bilinmiyor.

Önümüzdeki günlerde geliştirmelerin neler olacağı ve uygulamaların 2022 yılı için bizlere sunacakları geliştirmeleri heyecanla beklerken büyük ekranlardan artık küçük ekranlara doğru daha fazla eğilimin olacağını söylemekse en doğru söz olur.

Telefon ekranları ve kullanımlarının 4.8 saatle kalıp kalmayacağını hepimiz birlikte göreceğiz.