Xiaomi Yolları Ayırdı!

Xiaomi Yolları Ayırdı!

Xiaomi yakinlik sensoru 1

Xiaomi Yolları Ayırdı!

Xiaomi tedarikçisi ile yolları neden ayırdı? Xiaomi kullanıcılarının en çok şikayet ettiği konu nedir? Firma kullanıcıları haklı buldu, peki neden?

Xiaomi yolları ayırdı, peki ama neden?

Kullanıcıların son zamanlarda sıklıkla şikayetçi olduğu bir konu yüzünden tedarikçisiyle yolları ayırma kararı alan Xiaomi şimdilerde sensörle ilgili kendine yeni bir firma arıyor.

Çin’de son dönemde gösterdiği başarıyla Pazar lideri konumuna gelen akıllı telefon üreticisi Xiaomi, telefonlarında yaşanan ve son zamanlarda servislere bir hayli aynı şikayetten gelmesiyle ciddi bir yaptırım yapma kararı aldı.

Kullanıcıların rahatsız oldukları sensör probleminde hatayı kabul eden Xiaomi sensör üreten firmayla yollarını ayırdı.

Yakınlık Sensörü

İvme Sensörü

Yakınlık sensörü ve ivme sensörü arasında ciddi farklar olmasına rağmen yakınlık sensörü tercih etmeyip ivme sensörü kullanarak telefonlara entegre eden Elliptic Labs bu konuda kullanıcıları zor duruma düşürmüş oldu.

Kullanıcılardan gelen başlıca sorunlar;

Benzeri sorunların sıklıkla dile gelmesiyle farklı yazılım güncellemelerini peşi sıra yayınlayan Xiaomi, sorunun düzelmemesiyle ilgili yeni kararları yürürlüğe koyarak bir sonraki akıllı telefon modellerinde aynı sorunların yaşanmaması için farklı bir sensör firması arayışına girmiş bulunuyor.

Elliptic Labs

Akıllı telefonların birçoğuyla zaman zaman anlaşmalar yaparak yakınlık sensörleri konusunda işbirliği yapan firma bu sefer Xiaomi tarafından eleştiri oklarının hedefi oldu. Xiaomi tarafından önümüzdeki günlerde çalışılmaya sıcak bakılmayan firmadan henüz bir açıklama gelmedi.

Güncelleme

Eğer telefonunuz güncel değilse muhakkak güncelleme yaparak telefonlarınızın sensör sorunun düzelip düzelmediğini kontrol edebilirsiniz. Xiaomi tüm Dünyada görülen sensör problemi için kademeli olarak güncelleme yayınlayarak eğer donanım kaynaklı bir arıza yoksa yazılımla daha stabil çalışması için bu yolu denemeleri gerektiğini açıkladı.

Güncelleme Denetleme

Sensör aç / kapa

Sensörün telefonunuzda doğru olarak çalışıp çalışmadığını gözlemlemek ve bir nebze olsun cihazınızda sensör problemini giderebilmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Sensörlerin hangisinde problem olduğunu veya bozuk olduğunu anlamak için yine de en yakın servise göstererek öğrenmekte fayda var. 1 den fazla sensör olduğunu unutmamak lazım. Dikey sensör, yatay sensör, ivme sensörü gibi birçok sensörle donatılan akıllı telefonlarımızın bir tanesinde hata meydana geldi mi çaresi ne yazık ki yok.

 

 

Exit mobile version