Xiaomi Telefonlarda Ram Arttırmak Nasıl Yapılır?

adsdasadsdasdas

Xiaomi Telefonlarda Ram Arttırmak Nasıl Yapılır?

Xiaomi Telefonlarda Ram Arttırmak Mümkün mü? Oyunlarda ve programlarda hızlanma olur mu? Ram arttırma yaparsak performansa etkileri neler olur?

Xiaomi Telefonlarda Ram Arttırmak Mümkün mü?

Telefon alacağımız zaman ilk başta araştırmasını yaptığımız şeylerden bir tanesi olan ram telefonun çalışmasına ne kadar etki eder?

RAM

Ram telefonların performansına nasıl etki eder?

Gündelik kullanımda ve yüksek performans gerektiren uygulamalarda, oyunlarda başta olmak üzere telefonda performansa etki eden bileşenlerin başında gelen RAM birçok cihaz için önem arz etmektedir.

Ne kadar RAM yüksek olursa o kadar hızlı çalışır mantığı yanlıştır ama doğru bileşenle, doğru ölçüde kullanılan RAM telefonların hızını, akışkanlığını ve uzun ömürlü olmasını belirler.

Teknolojinin hızla geliştiği son dönemlerde yüksek kapasiteli RAM kullanan cihazları piyasada fazlasıyla görür olduk. 4, 6, 8, 12 gibi ramlar kullanarak kullanıcıların karşısına çıkan büyük firmalar, bu sayede hareketli bir rekabetinde fitilini ateşlemiş oldular.

Yüksek kapasiteli ram kullanan birçok cihazın her ne kadar kullanımı ve performansı diğer telefonlara göre iyi olsa da kullanıcılara sunulan fiyatlarla kafaları karıştırmaya devam ediyor ve kullanıcılar bunun yerine daha düşük ram olan cihazlara yönelerek bu rami nasıl daha performanslı kullanırım araştırması içerisine giriyor.

RAM Sonradan Arttırılabilir Mi?

OPPO marka akıllı telefonların son zamanlarda geliştirdiği yazılım sayesinde cihazların içerisine yerleştirdikleri donanımla Ram boost yapmak kolay hale getirildi. Akıllı telefon kullanıcıları oyun, program çalıştıracakları zaman tek bir tuşla cihazlarının ram kapasitesini arttırarak kullanabiliyorlar.

Xiaomi Telefonlarda Ram Arttırmak Mümkün mü?

Yazılımsal olarak Xiaomi telefonlarında bunu yapmak her ne kadar mümkün olmasa da 3.parti yazılımlarla ram arttırmak işe yarıyor.

Nasıl Yapılır?

Bu işlem için telefonumuza yükleyeceğimiz 3.parti bir yazılım var. Swap-No Root adlı program sayesinde Xiaomi marka akıllı telefonlarımızın ram kapasitesini arttırabiliyoruz. Denemekte fayda var.

Swap-No Root

Swap-No Root adlı programı Google Play Store hesabınız üzerinden ulaşarak indirmeniz mümkün.

Eğer silmek isterseniz Delete Swap diyerek arttırdığınız ram bölümünü telefonunuzdan kaldırabilirsiniz.

İşlemi bir kere tekrar ettikten sonra programı silmediğiniz sürece kalıcı olarak Ram kapasiteniz 2GB arttırılmış olacaktır ve bu şekilde kullanmaya devam edebileceksinizdir.