XIAOMI Telefonlara Apple Özelliği Getirme

XIAOMI Telefonlara Apple Özelliği Getirme

XIAOMI Telefonlara Apple Özelliği Getirme

XIAOMI Telefonlara Apple Özelliği Getirme Nasıl Yapılır? XIAOMI Telefonlarda Alt Çizgi Ne İşe Yarar? Tam Ekran Görünümü Nasıl Kullanılır?

Akıllı telefonlarda görmeye alışık olduğumuz ana ekran, geri ve açık olan uygulamalar arasındaki geçişi sağlamak için kullandığımız yön tuşlarını nasıl kaldırıp değiştirebiliriz?

Apple kullanıcılarının yeni modellerle beraber görmeye alışık olduğu tam ekran uygulama modu artık birçok telefon kullanıcısı içinde popüler hale gelmeye başladı.

Kullanıcılara daha fazla ekran alanı sunan ve hareketli gezinmeleri pratik hale getiren bu yöntemle basit dokunuşları daha keyifli bir kullanıma dönüştürebiliyorsunuz.

Alışık olduğumuzun dışında yön tuşları, gezinme tuşlarını devre dışı bırakarak bir çizgi üzerinden uygulamalar arası geçiş yapabilir, ana ekrana dönebilir ve sayfalar arası geçişler sağlayabilirsiniz. Hatta biraz daha ileriye giderek kısa çizgiyi de kaldırabilir ve ekranın tamamına hükmedebilirsiniz.

YÖN TUŞLARINI KALDIRMA

MIUI 12

MIUI 12 özelliğiyle beraber gelen ve birçok XIAOMI modelinde kullanıma sunulan bu özelliği açmak için öncelikle telefonunuzun güncel olup olmadığını kontrol etmeniz gerekmektedir. MIUI 12 sürümünü almayan telefonlarda bu işlemi yapmak şuan için geçersizdir.

GELİŞTİRİCİ MODUNU AKTİF ETME;

Geliştirici modunu aktif etmeden telefonumuzda hiçbir ana değişikliği yapamıyoruz. Bu yüzden XIAOMI telefon sahibi olur olmaz ilk yapmamız gereken Geliştirici modunu aktif etmektir.

Tam ekran hareketleri açmak için aşağıdaki adımları takip ediyoruz;

Artık telefonunuzu bir Apple cihazı gibi tam ekran modunda kullanabilirsiniz. Eğer ben çizgiyi de istemiyorum ekranımda derseniz;

XIAOMI telefonlara Apple özelliğini getiren bu değişiklik sayesinde birçok kullanıcı Apple telefonlarda görmeye alışık olduğu özelliği artık kendi telefonunda kullanarak rahatça telefonunda gezintiler yapabilir.

Eğer oyun oynayan ve ekrandan bir anda yanlışlıkla çıkış yapmak istemiyorsanız ki bu hareketli gezinmeyi açtıktan sonra sık sık karşılaşabileceğiniz bir durumdur, hemen alt tarafta bulunan Hareketleri İki Kez Kontrol Et seçeneğini aktif edebilirsiniz. Bu özellik sayesinde aniden oyun esnasında ana ekrana dönme riskiniz ortadan kalkmış olacaktır ve daha rahat bir şekilde kullanabileceksinizdir.