Xiaomi Sevenlerini Snapdragon 8 Gen 1 Yonga işlemciyle Yıktı

Xiaomi Sevenlerini Snapdragon 8 Gen 1 Yonga işlemciyle Yıktı

61a605e117fe92.19804821 lmpnihgojeqfk 650

Xiaomi Sevenlerini Snapdragon 8 Gen 1 Yonga işlemciyle Yıktı

Xiaomi sevenlerini Snapdragon 8 Gen 1 yonga işlemciyle yıktı, Çip sorunu Xiaomi telefonlarını da vurdu, Xiaomi 12 serisi için üzücü haber

Xiaomi sevenlerini Snapdragon 8 Gen 1 Yonga işlemciyle yıktı, beklenenin aksine fiyat performans olarak her zaman dikkatleri üzerinde toplamayı seven Xiaomi bu sefer son dakika gelişmeleriyle kullanıcılarını iki arada bir derede bıraktı.

Çıkış tarihi yaklaşmakta olan Xiaomi 12 serisi telefonları için gözü kulağı haberlerde olan akıllı telefon kullanıcıları yeni modellerle beraber gelmesi beklenen Snapdragon 8 Gen 1 yonga setiyle bir hayli merak içine girmişlerdi.

Performans açısından APPLE işlemci çiplerini geride bırakmasıyla gündem olan Snapdragon 8 Gen 1 yonga seti çip ve fiyat olarak henüz maliyet olarak açıklanmamıştı

Snapdragon 8 Gen 1 Yonga

Cortex-A710

Cortex-A510

Cortex-X2

Şuana kadar üretilen Snapdragon 888 5nm işlemci setine göre performans olarak %20 daha yüksek puan ve güç kazanan Snapdragon 8 Gen 1 Yonga seti %40 enerji verimliliği bakımından da rakipleriyle arasına ciddi bir fark koyuyor.

Dünya üzerinde üretilmiş en küçük işlemci modeli

4nm

3GHz, 2.5 GHz, 1.8 GHz çekirdeklerine sahip Snapdragon 8 Gen 1 yonga seti özellikle oyun oynama hayaliyle telefona sahip olmak isteyenlerin vazgeçilmezi olacaktır.

KÖTÜ HABER TEZ DUYULDU

Globalde ve ülkemizde değişen dolar kurları ve küresel çapta yaşanan Çip sorunları nedeniyle beklenenden yüksek maliyetlerle piyasaya sürülmesi beklenen Xiaomi 12 serisi, bekleyenleri tarafından bu yönde şimdiden sınıfta kaldı.

Fiyatlar 810 Doları Görebilir

Özellikleriyle her ne kadar göz doldursa da son kullanıcıya her zaman daha düşük fiyatlarla yüksek özellik sunmasıyla bilinen Xiaomi, bu sefer aynı oranda fiyat desteği sağlayamayabilir. Şuan için bir fiyat belirtmese de yabancı kaynaklı sitelerden edinilen bilgilere göre 810 dolar civarında çıkması beklenen Xiaomi 12 serisi telefonlar ülkemize girişiyle bu tutarın biraz daha üzerinde satılabilir.

810 dolar fiyatlarının bile alım gücüne oranla ciddi bir miktar yaptığını söylemekte fayda var.

Önceki dönemlerde benzeri bir olayla karşı karşıya kalan Xiaomi telefon fiyatlarında ortalama 60 ile 70 dolar arasında bir artış yaparak piyasaya çıkmıştı.

Yine aynısı olur mu bilinmez elbette ama olmaması tüm bekleyen kullanıcıların en büyük kazancı olacağı kesin.

Çip Sorunu

Tüm dünyada Apple dahil bir çok akıllı telefon üreticisini yakından etkileyen çip sorunu, sadece akıllı telefon pazarını değil otomotiv, bilgisayar dahil her sektörü kötü yönde etkilemeye devam ediyor. Arz talep konusunda sıkıntı yaşayan çip üreticileri özellikle ham madde de ciddi sıkıntılar yaşıyor. Önümüzdeki dönemlerde ne gibi tedbirlerle bu sorun aşılır bilinmez ama ciddi tedbirler ve ham madde yaratılmazsa teknoloji firmaları daha fazla etkilenmeye devam edecektir.

Buda son kullanıcıya yüksek fiyatlar olarak yansıyacaktır.

Sizlerde düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilir, yorum kısmına belirtebilir ve etkileşim halinde kalabilirsiniz.