Xiaomi Otomotiv Sektöründe 2024

Xiaomi Otomotiv Sektöründe 2024

605265 xiaomi elektrikli araba icin tarih verdi turkiye ye gelecek mi 616e8d990bf9b

Xiaomi Otomotiv Sektöründe 2024

Xiaomi Otomotiv Sektöründe 2024 yılında boy gösterecek mi? Fiyat, performans arabaları gelecek mi? Telefon pazarındaki başarısını otomotive taşıyabilecek mi?

Xiaomi Otomotiv Sektöründe 2024 yılında var olmayı kafaya koydu. Yatırımlarıyla çok kısa bir sürede otomotiv sektöründe baş göstermeyi hedefleyen Çin’in Pazar lideri beklentilerin ötesine geçmeyi başarabilecek mi?

Akıllı telefonlarıyla piyasada hafızalara kazınan ve aranan marka olmayı başaran Xiaomi bu alanda gösterdiği başarıyı farklı dallara da taşımayı hedefliyor.

Xiaomi Otomotiv Sektöründe 2024

Özellikle rakiplerine oranla piyasaya sürdüğü cihazlarında fiyat/performans olarak ciddi farklar olmasıyla tanınan ve bu konuda lider konumda olan Xiaomi, elektrikli ev aletlerinde ve scooter gibi alanlarda da bu misyonunu devam ettirdiğini birçok kez görmüştük.

Teknolojiyi her alanda kullanmayı sürdüren ve pazara girmeyi hedefleyen Xiaomi çok kısa bir sürede otomotiv sektöründe de baş göstereceği açıklandı.

Hedef 2024

2022 yılına sayılı günler kala yapılan açıklamalarla kafaları karıştıran akıllı telefon üreticisi Xiaomi, hedeflerinin 2024 yılında otomotiv sektörüne bambaşka bir soluk getirmek olduğu söylendi. 2-3 yıl içinde böyle bir pazarda var olmayı hedefleyen Xiaomi her ne kadar bu planını yeni açıklamış olsa da bunun alt yapısını çok daha önceden yaptıklarının sinyalini de verdi.

Ciddi bir pazarı hedefleyen ve elektrikli araçlarla bu alanda farklı bir izlenim kazanmak isteyen Xiaomi, AR-GE çalışmalarından herhangi bir bilgiyi şuan için paylaşamayacaklarını dile getirdi.

Fiyat/Performans

Daha önceden Dünya devi teknoloji firmalarını dize getiren fiyatlarla kullanıcılarına yüksek performanslı cihazları en uygun fiyata sunarak piyasayı ele geçiren Xiaomi bu konuda da en ince ayrıntıya kadar düşünüp gereksiz tüm masraflardan kaçarak en uygun fiyata/performanslı cihazlar sunacaklarını açıkladı.

Şimdiden Xiaomi severleri meraklandıran açıklamalarla dikkatleri üzerine çeken akıllı telefon üreticisi bu konuda önümüzdeki günlerde yeni bir açıklama daha yapabilir.

Xiaomi AutoMobile Co. Ltd

Xiaomi AutoMobile Co. Ltd olarak şirketi kurduğunu ve yaklaşık olarak 200 milyon dolar bir bütçeyle 400 kişilik bir ekiple beraber çalışmalara başladığını duyuran Xiaomi ilk adımları da böylece atmış oldu. Yeni bir yatırımcı veya ortak yatırımcı olarak görüşmelere başlayan ama henüz bu konuda somut bir adım atmayan Xiaomi şuan için kendi kurmuş olduğu şirketle AR-GE çalışmalarına devam ediyor.

Apple

Yıllar önce Apple tarafından da aynı şekilde atak gelmesine rağmen projeden öteye geçememesi ve bir türlü otomotiv sektörüne adım atamaması akıllara acaba Xiaomi de aynı olur mu düşüncelerini getirmiş oldu.

Bunun önümüzdeki günlerde netlik kazanıp kazanmayacağı her ne kadar belli olacak olsa da Xiaomi tarafının bu konuda ne kadar ciddi olduğunu unutmamak gerek.

Tamamen Elektrikli Otomotiv

Tamamen elektrikli ve en yeni akıllı teknolojilerle donatılması beklenen Xiaomi otomotivleri akıllara kazınan düşük fiyat yüksek teknoloji sloganıyla bizleri neleri bekliyor hep beraber göreceğiz.