Xiaomi Kendin Onar Programı Nedir?

Xiaomi Kendin Onar Programı Nedir?

1400x788xiaomi kendin onar programi basliyor

Xiaomi Kendin Onar Programı Nedir?

Xiaomi kendin onar programı nedir? Telefonları kendimiz onarabilir miyiz? Apple dan sonra Xiaomi de kendin onar programına neden katıldı? Kullanıcılar Xiaomi kendin onar programı hakkında neler düşünüyor?

Xiaomi kendin onar programı nedir?

Kendin onar programı kapsamında neler var?

Yedek parçaların kullanımı, temini ve servis hizmetiyle büyük maliyetlerin ortaya çıkmasıyla akıllı telefon kullanıcıları çoğu zaman cihazlarının garantisi devam etse bile servislere gitmekten çekiniyor.

Serviste pahalı olur algısı hiç akıllardan gitmiyor.

Servise göndermeye karar verseniz bile servis süresince geçen zaman ise tahammül sınırlarını zorlayabiliyor. 21 iş gününü bulan süreçlerle karşı karşıya kalabildiğimiz zamanlarda hayatımızın büyük bir bölümünü kaplayan ve çoğu zaman işlerimizin tamamını yürüttüğümüz telefonlarımızdan bu kadar uzak kalabilmek çok mümkün olmayabiliyor.

Xiaomi kendin onar programı bu konuda Apple ile öncülük ederek kullanıcılarına farklı bir deneyim sunmayı planlıyor. Program şuan için pilot bölgelerde ve sınırlı sayıda model ile başlatılmış olsa da ileride yaygınlaşmasıyla oldukça işe yarayacak görünüyor.

Kendin onar

Ucuz maliyet

Beklemek yok

Belirlenen modellerle uygulanan pilot bölgelerde parça desteği sunan Xiaomi talep edenlere tamir kiti ve kullanım kılavuzu göndererek self servis hizmet sunmayı planlıyor.

Servisler dışında hiçbir şekilde kendimize ve başka servislere müdahale ettirmeye müsaade etmeyen firmalar bu şekilde cihazların Garanti süreçlerinin de bozulmadan devam edeceğini de belirtiyor.

Parça maliyetini büyük oranda düşürmesi beklenen program sayesinde akıllı telefon kullanıcıları büyük veya küçük sorunlar için avuç dolusu paralarını servislere bırakmayacak olmanın heyecanını yaşıyor.

Şuan için 2022 yılında Türkiye programını başlatmayı planlayan Xiaomi, hangi modellerle bu hizmeti vereceğini ise henüz açıklamış değil.

Büyük baskılara dayanamayan Apple ABD de programı başlatırken, Xiaomi tarafı ise Hindistan üzerinde programı başlatmıştır.

Her ne kadar büyük kolaylık ve az maliyetle oldukça iyi proje gibi görünse de akıllı telefon üreticilerinin ısrarla üzerinde durduğu bir nokta var. Eğer tamir etme beceriniz veya el yeteneğiniz yoksa lütfen denemeyiniz. Parçaların hassas ve maliyetli olduğunu aksi takdirde sorumluluk kabul etmeyeceklerini belirtiyorlar. Bu durumda en yakın yetkili servise başvurmanız gerekebilir.

Ama kendinize güveniyorsanız ve ben yaparım diyorsanız dilediğiniz gibi programı kullanabilirsiniz.

Xiaomi kendin onar programını dört gözle bekleyen bir diğer grubun ise yetkili servis olmayan telefoncuların olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle son dönemlerde orijinal yedek parça bulmakta bir hayli zorlanan telefoncular bu sayede diledikleri gibi tamir kitlerine ve yedek parçalara ulaşabilecekler. Bu tarz programların büyük şirketlere aslında zarar olduğunu ama baskılara artık dayanamayan akıllı telefon üreticilerinin tek tek self servis programına dönecekleri kaçınılmaz bir son.

Önümüzdeki dönemde teknoloji devi farklı firmalarında bu yönde adımlar atacağını bekleyebiliriz.

Sizlerde düşüncelerinizi ve fikirlerinizi bizlerle paylaşırsanız seviniriz. Bilgiyi paylaşarak çoğaltabilir ve etkileşim halinde kalabilirsiniz.