XIAOMI Dolar Artmasıyla Fiyatlarına %200 Zam Yaptı

XIAOMI Dolar Artmasıyla Fiyatlarına 0 Zam Yaptı

xiaomi redmi k30 pro zoom 6GrV cover

XIAOMI Dolar Artmasıyla Fiyatlarına %200 Zam Yaptı

XIAOMI dolar artmasıyla fiyatlarına %200 zam yaptı mı? Her markanın zamlanmasıyla uygun fiyatıyla bilinen Xiaomi buna nasıl tepki verecek?

XIAOMI Dolar Artmasıyla Fiyatlarına %200 Zam Yaptı!

Ülkemizde son dönemde oldukça dalgalı şekilde seyreden döviz kuru sonrası her sektörde etiketlere sert yansımalar geldi ve gelmeye devam ediyor. Sürekli değişen fiyatlar nedeniyle bir gün öncesine kıyasla baktığımız modellerin fiyatları da aynı oranda değişikli gösteriyor.

Döviz kurlarının artmasıyla artan maliyetler neticesinde firmalarda bu durum karşısında fiyatları yükselterek ister istemez kendilerini korumaya alır oldu.

Fiyatlar Daha Ne Kadar Artacak?

Fiyatlar Düşecek mi?

Her ne kadar Xiaomi dolar artmasıyla fiyatlarına %200 zam yapmış olmasa da, Çin’in akıllı telefon pazarı lideri ve Türkiye’de ciddi satışlarla hacmini her geçen gün arttıran Xiaomi de son dönemde telefonlarına iyi miktarda zam yapmış bulundu.

Fiyatların değişen kur oranları nedeniyle düşmesi kısa vadede beklenmeyen ama kullanıcılarını da yüksek fiyatlarla zorlamak istemeyen Xiaomi model bazlı kampanyalarla memnuniyet yaratmaya devam ediyor.

Rakiplerine oranla fiyat performans değerlendirmesinde ciddi Pazar payı elde eden ve bu alanda hem hesaplı hem de iyi cihazlar kullanıcılara sunan akıllı telefon üreticisi, fiyatların artmasıyla rekabetini hiç kaybetmek istemiyor.

Tek Sorun Döviz mi?

Fiyatlar Sadece Döviz Yüzünden mi Yükseliyor?

Dünya globalinde yaşan Çip krizi günden güne büyük bir sorun haline gelmeye artarak devam ediyor. Hemen her akıllı telefon üreticisini, otomotiv sektörünü ve akıllı cihazlar üreten teknoloji firmalarının tamamını endişeyle saran Çip sorunu başlıca maliyetlerin artmasına neden oluyor.

Çip Sorunu

Çip sorunun artmasına rağmen firmaların buna verecek karşılığının şuan için olmaması ve eldeki miktarların önümüzdeki günlerde daha da azalarak fiyatların daha da artmasına neden olabileceği gerçeğini yansıtmaktadır.

Arz talep sorunuyla gündemden uzun süre düşmeyen çip sorunu önümüzdeki günlerde nasıl çözülecek merakla bekleniyor.

Tabi fiyatların artmasındaki başlıca neden sadece Çip sorunu veya Döviz dalgalanmaları da değil.

Yeni nesil işlemciler

Gelişen kamera teknolojisi

Daha güçlü bataryalar

5G, internet veri hızı teknolojisi

Hızla gelişen ve dur durak bilmeyen teknolojinin ilerleyişiyle her sene farklı özelliklerde farklı gelişmelerle karşımıza çıkan teknoloji firmaları bir dizi yenilikle beraber maliyeti de peşinde getiriyor.

Geliştirilen bir kamera, batarya, 5G veri hızları, ekran teknolojileri, işlemci gibi bir dünya hayatımıza hız ve güzellik katan teknolojiler buna göre de fiyatlandırmalarla satılıyor.

Kamerası iyi olsun, şarjı daha uzun gitsin, internette daha hızlı gezineyim ya da film izlerken keyif alalım derken servet değerinde paraları ödediğimiz akıllı telefonlarımız birde döviz kurundaki dalgalanmalar eklenince bir anda kabarık tutarlarla bizleri baş başa bırakabiliyor.

XIAOMI dolar artmasıyla fiyatlarına %200 zam yaptı her ne kadar gerçeği yansıtmasa da önümüzdeki günlerde nasıl bir fiyat aksiyonu alır şuan için bilinmez.