Dikkat Bu Uygulamalar Telefonlara Zarar Veriyor!

Dikkat Bu Uygulamalar Telefonlara Zarar Veriyor!

58edec1a0f2544282059ede2

Dikkat Bu Uygulamalar Telefonlara Zarar Veriyor!

Telefona zarar veren uygulamalar neler? Hangi uygulamalar ne kadar pil tüketiyor? Sorun sadece pil mi? Kişisel verilerimiz tehlikede mi?

Kişisel verilerimiz tehlikede mi?

Whatsapp verilerimize erişebilir mi?

Telefonumuzun ömrü ne kadar kısalıyor?

Hangi uygulamalar zararlı?

Dikkat bu uygulamalar telefonlara zarar veriyor! Üstelik severek kullandığımız ve gün içerisinde neredeyse elimizden düşürmediğimiz telefonlarımızın ömrünü bir hayli kısaltıyor.

Akıllı telefon kullanıcıları her geçen gün büyüyen ve yaygınlaşan teknolojiyle beraber bir dünya yeni uygulama keşfediyor. Her biri birbirinden kapsamlı ve genellikle sosyal medyanın kalbi diye nitelendirdiğimiz bu uygulamaların tahmin etmediğimiz bazı yan etkilerinin olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Zamanla telefonların ömrünü kısaltan ve telefonların şarjının eskisine göre çok daha az gitmesiyle baş gösteren bu problemler ileride büyük sorunlara dönüşebiliyor.

Her ne kadar sorun sadece bir telefon veya şarj olarak görünse de, daha detaylı incelendiği zaman kişisel verilerimizin de aynı oranda tehlikede olduğu da bir gerçek.

Dikkat bu uygulamalar telefonlara zarar veriyor ibaresi hiçbir uygulama da kullanıcılara tabi ki söylenmez ama farkında olmadan o uygulamaları yüklemek için verdiğimiz onca izin ve açık kodlar bizlere zarar veriyor.

Kişisel verilerimiz tehlikede mi?

Son zamanlarda Apple başta olmak üzere akıllı telefon üreticileri Google ve android işbirliğiyle telefonlara zarar verecek yazılımlar, uygulamalar üzerine çalışmalar yapıyor. Bu çalışmalar sonucunda hangi uygulama ne kadar veriye erişebiliyor, nelere ulaşabiliyor, telefonda hangi uzantıları görebiliyor bunları tespit etmeye çalışıyor.

Yeni bir uygulama yüklediğimiz zaman bir dünya onay penceresi çıkıyor artık karşımıza. İzin ver izin verme, uygulamayı kullanırken izin ver ya da verme gibi seçeneklerle kişiselleştirebildiğimiz bu uygulamalara eskisinden çok daha dikkat ederek doğru adımları izlememiz gerektiğini bizlere öğrettiler.

İzin ver

İzin verme

Dikkat Bu Uygulamalar Telefonlara Zarar Veriyor!

Dünya genelinde yapılan ve en çok kullanılan uygulamalarla ilgili bir çalışmada çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı.

Bizleri şaşırtan bu sonuçlar hiç beklemediğimiz uygulamalardan gelen puanlarla bu konuda ne kadar dikkat etsek azdır dedirtti.

Akıllı Telefon Düşmanları Programlar

Yapılan anket sonucu kullanıcıların hem telefonlarına hem de kişisel verilerine en çok zarar veren uygulamalar olarak seçilen 14 uygulama dikkatleri üzerine çekti.

Telefonların pillerinin ömrünü kısalttığı gibi farkında olmadan özel dosyalarımıza erişim izni verdiğimizde tüm her şeyimizi şeffaf olarak sergilediğimiz bu programlar 3.şahısların saldırısı durumunda neler olur bilinmez.

Zaman zaman hack olaylarıyla gündeme gelen ve siber saldırılarla boğuşmak zorunda kalan büyük şirketler her ne kadar veri sızdırılmadığını belirtseler de bu konuda ne kadar dürüst olduklarını anlamak zor.

Yeni bir program yüklemeden önce iyi araştırmak ve genellikle ücretsiz programlarla kullanıcıların dikkatini çekerek telefonlarına sızmayı planlayan uygulamalardan uzak durmak en iyisidir. Google tarafından yayınlanan zararlı programlar listesine de arada bir göz atmak yararınıza olacaktır.

Malware, virus, ransomware, Red Skull laying on hex data.