XIAOMI Telefon Şebeke Sorunu %100 Çözüm

XIAOMI Telefon Arama yapmıyor, Çağrı Gelmiyor Sorunu Çözümü

XIAOMI Telefon Şebeke Sorunu %100 Çözüm

 

Gün içerisinde elimizden düşürmediğimiz akıllı telefonlarımız olmazsa olmazlarımız. Sosyal medyanın yaygınlaşması, iş ağlarının genişlemesiyle hem işte hem de gündelik yaşamda hayatımızın bir parçası olan telefonlarımız bazen çıkardığı sıkıntılarla bizleri zor durumda bırakabilir.

En lazım olduğu bir anda şebeke sorunu, internet kopması, cihazın kapanması gibi durumlar hemen herkesin başına gelmiştir. Bu gibi durumlarda kimi zaman kendi başımıza yapmaya çalışsak da, kimi zamanda servislere götürerek çare aramaya başlarız ve küçük bir sorunu çoğu zaman görmezden geliriz.

XIAOMI kullanan birçok kullanıcının başına geldiği gibi sizin de başınıza ansızın bir Şebeke sorunu veya 4.5 de bağlantı sorunu gelebilir.

Şebeke Sorunu Nedir?

4.5 Bağlantı Problemi Nedir?

Şebeke sorunu hattımız telefona takılıyken arama kısıtlamasıyla bizi karşı karşıya bırakan bir hatadır. Arama yapamama ve internete bağlanamama gibi sorunlar telefonumuzu kullanamamaya yol açar.

Akıllı telefonların çoğalmasıyla internet ağındaki iyileştirmelerde doğru orantılı bir şekilde devam etmektedir. Yeni uydular ve bağlantı kanallarıyla sinyal kalitesindeki artışlarla bağlantı hızları bir hayli geliştirilmiştir. Geçen senelere oranla birçok cihaz 4.5 uyumlu halde üretilmektedir. Hatta şimdilerde 5G uyumlu cihazları da piyasalarda görmek mümkündür.

Şebeke Sorunu Nasıl Düzeltilir?

İlk olarak telefonumuzun problemini iyi analiz etmemiz gerekiyor. Doğru çözüm yolu için, doğru tespiti yapmak önemlidir.

Bu sayede öncelikle problemin sim karttan kaynaklı olmadığını doğrulayın. Eğer problem sim kartta ise kolayca yeni bir sim kart edinmek probleminizi büyümeden çözecektir.

Problem sim karta değilse ve şebeke sorunu halen devam ediyorsa;

Tmp

Common

Com.miui.bugreport

Bugreeport-2020-03-17-065456.zip

Genellikle yeni bir güncellemeyle karşımıza çıkan bu tarz hatalar, akıllı telefon üreticileri tarafından geç de olsa fark edilerek yeni bir güncellemeyle tekrardan gideriliyor fakat beklemek istemiyorsanız bunun gibi birkaç yöntemle sizde sorununuzu kısa bir sürede giderebilirsiniz.

Yine de sorun devam ederse bu konuyu XIAOMI tarafına bir mail yolu ile raporlamayı deneyebilirsiniz.

Kullanıcılar 4.5G kullanamadığını ve sorunu 3G ye bağlantı hızını indirerek çözdüğünü düşünse de bu kalıcı bir çözüm değildir. 3G bağlantı hızı yavaşlık nedeniyle sizlere sıkıntı çıkarabilir. Bu gibi durumlarda 3G bağlantı hızına cihazınızı düşürerek operatörünüzü arayıp 4.5 bağlantı hızı için güncelleme de talep edebilirsiniz. Bu güncellemeyle birlikte yine sorununuz ortadan kalkacaktır.