Xiaomi Doğru Telefon Tercihi Nasıl Yapılır?

Xiaomi Telefon alırken nelere dikkat etmeli? Hangi özelliklere bakmalı? Telefonlarda Aradığımız özellikler neler olmalı?

Xiaomi Doğru Telefon Tercihi Nasıl Yapılır?

Xiaomi Telefon alırken nelere dikkat etmeli? Hangi özelliklere bakmalı? Telefonlarda Aradığımız özellikler neler olmalı?

 

Akıllı telefonlar çoğaldıkça her ne kadar teknolojiyi yakından takipte etsek bile bir yerden sonra gözden kaçırdığımız özellikler veya fiyat performans ürünleri olabiliyor.

Severek aldığımız, beğendiğimiz ve bütçemize göre iyi paralar ödediğimiz akıllı telefonlarımız doğru tercihler yapmamız neticesinde birkaç kullanımdan sonra bizlere hayal kırıklıkları, performans düşüklükleri yaşatabiliyor. Hangi özellikleri kullanacağımızı, bir telefondan beklentilerimizi iyi bir ihtiyaç analizi yaparak belirlememiz gerekir.

 

Telefon Tercihinde Doğru İhtiyaç Analizi Nasıl Yapılır?

 

Eğer bir telefon almaya karar verdiyseniz öncelikle telefonu hangi alanlarda daha çok kullanacağınızı ve performansını ne kadar zorlayacağınızı belirlemelisiniz. Gündelik bir kullanım için düşük özelliklerde bir telefon tercih etmek ileride özel bir anda doğru fotoğrafı yakalayamadığınız o an sizin için kötü tercihle yüzleştiğiniz an olacaktır.

Bu yüzden birçok kişi telefon tercihinde bulunurken anlık hevesle yanlış kararlar verebiliyor.

 Telefonda Dikkat Edilmesi Gereken Özellikler Nelerdir?

 

1# Ram

2# Hafıza

3# Fotoğraf ( diyafram aralığı )

4# Ekran

5# Ekran yenileme oranı ( HZ )

1# Ram bir cihazın yükleme, görüntüleme, işleme, çalışma prensiplerinin tamamını üstlenen ana bileşendir. Android cihazların tamamı Ram olgusu üzerinde performans sergiler ve güçlü Ram e sahip cihazlar uzun kullanımlarda ısınma başta olmak üzere telefonun performansına en etki eden parçadır.

2# Hafıza cihazlarımızın depolama alanlarını temsil eder. Eğer düzenli bir kullanım şekliniz yoksa ve telefonunuzu çok sık temizlemiyorsanız hafızanız belirli bir yerden sonra yetersiz olması durumunda dolarsa kasmaya ve donmaya başlayarak can sıkıcı bir hal alacaktır. Hafıza konusu telefonlar için önemli bir olgudur. Yüksek kapasiteli cihaz tercihleri her zaman en mantıklı olan seçenek olmuştur.

3# Fotoğraf kalitesi bir telefon alırken baktığımız hemen hemen ilk özelliktir. Kamerası iyi olsun bizi mahcup etmesin isteriz. En değerli anlarımızı belki de saniyelik bir zaman diliminde fotoğraflamak ve bunu en güzel şekilde sonuçlandırmak en isteyeceğimiz şeydir.

4# Ekran teknolojisi bir video izlerken, film izlerken göze en hitap eden parçadır. DPİ değerleri yüksek olan, kolay kolay ısınmalardan etkilenmeyen ve az enerji tüketip, çok parlak görüntüler sunan ekranlar v her zaman en iyiler olmuştur.

5# Ekran yenileme oranı yüksek demek oyun performansını, internette dolaşımı, sosyal medya zevkini iki katına çıkaran bir teknolojidir. Parmağımızla telefonlarımızın ekranları üzerinde yaptığımız onca hareketi takılmalara maruz kalmadan en akıcı şekilde mili saniye içinde gerçekleştiren ekranlar bir akıllı telefondan en keyif aldığınız anları yaşatacaktır sizlere.

 

Tüm bu bileşenleri iyice öğrendikten sonra doğru telefon tercihini sizlerde kolaylıkla yapabilirsiniz. Doğru zamanda doğru özelliklere sahip bir telefon sizi asla yarı yolda bırakmayacaktır ve uzun vade de yeni bir telefon arayışına sizleri sokmayacaktır.

 

Xiaomi ise bu konuda akıllı telefon üreticileri arasında en doğru bileşenleri sunan firma olarak göze çarpıyor.

Her kullanıcıya hitap eden performanslı cihazları, yüksek kalite fotoğraflarla anı her dakika ölümsüz kılmak isteyenler için en ideal tercihler oluyor.