Xiaomi: Cep Telefonlarında İstenmeyen Reklamlardan Nasıl Kurtuluruz?

Xiaomi: Cep Telefonlarında İstenmeyen Reklamlardan Kurtulmak

maxresdefault 1 2

maxresdefault 3

Xiaomi: Cep Telefonlarında İstenmeyen Reklamlardan Kurtulmak

 Günümüzde sosyal ağların ve programların yaygınlaşmasıyla markaların reklam verdiği alanlarda bir hayli çoğaldı. Kullanıcıların yoğunlukla kullandıkları sosyal medyalar ve elimizden bir an olsun düşürmediğimiz cep telefonlarımız bunlara en çok maruz kaldığımız alanlar oldu.

Hemen her gün tıkladığımız bir web sitesi, YouTube videoları, sosyal medyalarımız,  görmek istemediğimiz bir dizi reklamla karşımıza çıkıyor. Her ne kadar birkaç saniyenin ardından geçebildiğimiz reklamlar olsa da bunlar bazen de birde virüs gibi telefonlarımızı sardıysa ve biz istemeden sürekli olarak karşımıza çıkıyorsa, işte o zaman can sıkıcı bir hal alabiliyor bu durum.

 

Xiaomi: Cep Telefonlarında İstenmeyen Reklamlardan Nasıl Kurtuluruz?

 

Akıllı telefon üreticileri kullanıcıları eskiden olduğu gibi tıkladıkları bir siteden veya indirdikleri bir programdan dolayı farkında olmadan virüslere maruz kalarak telefonlarını kullanılamaz hale getirmemeleri için çeşitli önlemler alıyor ve almaya devam ediyorlar. Geliştirdikleri yazılımlar sayesinde istenmeyen reklamlardan ya da onlara zarar verecek tehditlerden korusalar da bizlerinde buna onay vermesini veya görmek istersek diye bu reklamları açık kapı her zaman bırakıyorlar.

 

Xiaomi: Tüm İstenmeyen Reklamları Kapatma

 

Sıfır bir Xiaomi cep telefonu aldığımız zaman cihazımızı kurulum işlemi bittikten sonra kullanmaya başlamadan önce ileride sorunlarla karşılaşmamamız için birkaç değişikliği en başında yapmamız gerekiyor. Bu sayede yaptığımız küçük ama etkili ayarlamalarla telefonlarımızı hem daha hızlı, hem de uzun ömürlü bir şekilde kullanabiliyoruz.

 

İstenmeyen Reklamları ve Önerilen Kaynakları Kapatmak

 

Aşağıdaki adımları takip ederek TÜM REKLAMLARI kapatıyoruz ve artık hiçbir şekilde telefonumuz istemediğimiz bir reklamla bizleri baş başa bırakamıyor.

Aksi takdirde yeni aldığımız bir telefonu doğrudan kurulum yapar ve kullanmaya başlarsak kilit ekranı başta olmak üzere birçok yerde otomatik olarak pop up mesajlar ve reklamlar bizleri sürekli olarak takip edecektir.

 

 Adım 1: Cihazımızın Ayarlar sekmesine girelim

 Adım 2: Tavsiyeleri alın seçeneğini kapatın

 Adım 3: Telefonumuzun temizleyici programına girelim

 Adım 4: Ayarlar bölümünden Tavsiyeleri Al seçeneğini kapatalım

 Adım 5: Dosya yöneticisine girelim

 Adım 6: Sol üst köşeden Ayarlar sekmesine girelim

 Adım 7: Hakkında bölümünden Önerileri kapatıyoruz.

 Adım 8: İndirilenler bölümüne giriyoruz

 Adım 9: Ayarlar sekmesinden Önerilen kaynakları kapatıyoruz.

 Adım 10: Ayarlara giriyoruz

 Adım 11: Şifreler & Güvenlik sekmesine tıklıyoruz.

 Adım 12:Gizlilik sekmesinden Kullanıcı Deneyimini Geliştirme Programı, Tanı verilerini ve reklam hizmetlerini kapatıyoruz.

 

Artık istenmeyen reklamlar ve Google servislerine bilgi aktarımı olmayacaktır. Çoğu zaman başımıza gelen Google takip reklamları bazen internette bir şey arattığımızda bazen de telefonumuzda telefon görüşmesi yaptığımızda, mesajlaştığımızda karşımıza çıkardığı reklamlarla bizleri hayrete düşürmüştür. Bu gibi durumlara izin vermemek adına reklamların ve servis sağlayıcısı hizmetlerini devre dışı bırakmak her zaman en güvenli yoldur.

 

Xioami: Otomatik Güncellemeleri Kapatmak Neden Önemli?

 

Telefonumuzun bütün ayarlamalarını yaptıktan sonra otomatik güncellemeleri kapatmamız gerekmektedir. Otomatik güncellemeler açık kalırsa, yeni gelen bir güncelleme bizim iznimiz dışında telefonumuza yüklenecek ve daha önceden yapmış olduğumuz birçok ayarı da değiştirecektir.

 

Bunun için aşağıdaki adımları takip ediyoruz;

 

Adım 1: Telefonumuzun ayarlar bölümüne giriyoruz

Adım 2: Telefon hakkında kısmına tıklıyoruz

Adım 3: MIUI sürüm yazan yere basıyoruz.

Adım 4: Sağ üst köşeden üç noktaya tıklayarak otomatik güncellemeler ve indirmeleri devre dışı bırakıyoruz.

 

Tüm bu işlemler uzun ömürlü ve daha sağlıklı çalışan bir cihaz için olmazsa olmazdır. Pil ömrüne kadar fark edilebilecek bu ayarlamaları yaparak sizde telefonunuzun ömrünü uzatabilirsiniz.