Xiaomi Telefon Ekranını Bilgisayara Yansıtma Nasıl Yapılır?

Telefon Ekranını Bilgisayara Yansıtma nasıl yapılır?

0295a75851e89dfeca21034c5eae27fb33d9da18

 

Telefon ekranını bilgisayara yansıtma yaparak daha geniş ekranlar sayesinde izleyeceğiniz bir video veya çalışacağınız bir çok program için kendinize rahat bir ortam sağlayabilirsiniz.

Son zamanlarda gelişen teknoloji sayesinde daha geniş , daha büyük ekranlı cihazlar her marka için popüler hale gelmeye başladı. Kullanıcılar bu geniş ekranlar sayesinde Netflix , Youtube , Borsa , Kripto gibi bir çok uygulamayı telefonları üzerinden sıkça izler , takip eder oldu.

Tabi geniş ve büyük ekranlar da hepimize bu konuda daha rahat bir izlenim sağladı.

Telefon Ekranını Yansıtma yaparak daha geniş bir ekranda takip edebilir miyim? 

Geliştirilen bir çok uygulama ve telefonların Android yazılımları içerisine temel özellik olarak konulan programlar sayesinde kablolu , kablosuz olarak ekran yansıtma yapabilirsiniz.

Bu işlemi yaparken ayrılan iki tane noktaya dikkat etmek gerekiyor. Bunlardan bir tanesi telefon ekranını yansıtma yaptıktan sonra yansıttığımız ekrandan cihazımızı kontrol edebilmek , diğeri ise ekran yansıtmayı yaptıktan sonra işlemleri telefonumuzun ekranından yapmaya devam etmektir.

Telefon Ekranını Hangi Cihazlara Yansıtabilirim?

Televizyon

Tablet

Bilgisayar ,

Ekranlarına yansıtma yapabilirsiniz.

Televizyon , tablet , bilgisayar arasında en popüler olan ekran yansıtma türü ise Bilgisayar ekranıdır. Xiaomi akıllı telefonunuz varsa bilgisayarınızın ekranına cihazınızı yansıtarak telefonunuzu yanınızda bulundurmasanız bile bilgisayardan kullanmaya devam ederek telefonda yaptığınız her şeyi kontrol edebilirsiniz.

Telefon ekranını bilgisayara yansıtma ve kontrol etme

Telefon ekranını bilgisayara yansıtma yaparak programlarınızı kontrol edebilir , klavye ve Mouse rahatlığıyla hızlıca yazışmalarınızı yerine getirebilir veya büyük ekranda maç keyfi de yaşayabilirsiniz.

Peki ekran yansıtma işlemi nasıl yapılır?

Öncelikle bu işlem için cihazımızı Geliştirici Modu devreye alarak başlıyoruz. Kapalı kutu , sıfır cihazlarda bu işlem kapalı olarak geldiğinden yazılım geliştiricileri kullanıcıların herhangi bir değişiklik yapmadan önce sistem onayı vermelerini istiyor.

Geliştirici Mod nasıl aktif edilir?

Artık geliştirici modu açtıktan sonra cihazımız üzerinde değişiklik yapmaya başlayabiliriz.

Telefon ekranını yansıtmayı aktif etmek

 

Eğer bu butonları aktif hale getirmezseniz bazı bilgisayarda telefonu ekrana yansıtma özelliğini kullanamayabiliyorsunuz. Bu yüzden hepsinin açık olduğundan emin olunuz.

Bu aşamadan sonra bilgisayarımıza SCRCPY uygulamasını indiriyoruz. Bu uygulama cihazlarımız arasındaki görüntü ve kontrol edebilme özelliği için köprü görevi görecektir.

Uygulama linki ;

https://scrcpy.softonic.com.tr/download

 

Ve cihazımızın ekranı bilgisayara yansımış bulunuyor.

Sevdiğiniz tüm programları , maçları , filmleri , mesajları bağladığınız ekrandan takip edebilirsiniz.

Klasik bir ekran görüntüsü yansıtması dışında tüm her şeyi kontrol ediyor ve kullanabiliyor olmak işlemleriniz sırasında size oldukça iyi gelecektir.

Özellikle bir den fazla monitörde çalışmak isteyenler ise çoklu ekran kullanmak isterseniz Telefon ekranını bilgisayara yansıtma işlemi sonrasında bir den fazla monitörden görüntü almaya devam edebilirsiniz.