Robot Süpürgede Haritalandırma Nasıl Yapılır?

kapak

Ev işlerinden kurtulmak için son zamanların en popüler teknolojik gelişmelerinden birisi olan Robot süpürgeler her geçen gün hayatlarımızı daha da kolaylaştırıyor. Geliştirilen uygulamalar sayesinde kendimize göre optimize edebildiğimiz akıllı robotlar istediğimiz pek çok görevi de başarıyla yerine getirebiliyor.

Üstelik evimizde temizlemesini istediğimiz her yerin kolay bir şekilde haritalandırmasını yaparak , ulaşamadığımız , kirli gördüğümüz , belirli periyotlarda çalışmasını istediğimiz Robot süpürgelerimiz evde olmadığımız zamanlarda bile kendisini kontrol edebilme imkanı sunuyor.

Kimi zaman ulaşamayacağımız yerlere , kimi zamansa evde olmadığımız zamanlarda biz eve gelene kadar dip bucak temizlesin istediğimiz robot süpürgelerimize temizlemesini istediğimiz yerleri nasıl haritalandırabiliriz?

Xiaomi Robot Süpürgelerde Haritalandırma Nasıl Yapılır?

İlk olarak telefonumuza ya da tabletimize Mi Home uygulamasını indirerek başlıyoruz. Bu uygulama bizlere cihazımızı optimize ederek kendimize göre şekillendirme , haritalandırma , uzaktan erişim ve başlat/sonlandır gibi komutları kolaylıkla yapmamızı sağlayacak.

-Uygulamayı indirdikten sonra Robot süpürgemizi üzerinde bulunan Home ve Power tuşlarına aynı anda basarak üç saniye boyunca elimizi çekmeden bekleyerek evimizdeki kablosuz ağımıza bağlıyoruz.

Bu işlem sorunsuz bir şekilde wifi ağına bağlanmamızı sağlayacaktır. Bazı durumlarda kullanıcıların wifi görmeme sorununu da bu şekilde düzeltebileceklerini de unutmayalım.

Mi Home uygulamamız üzerinden “cihaz ekle” seçeneğine tıklayarak devam ediyoruz.

-Kısa bir yükleme ekranı geliyor ve cihazımızı uygulamamızla eşleştirmeye başlıyor.

-Eşleştirme işlemi bittikten sonra uygulama Ana ekranında sağ üst köşedeki üç noktaya basıyoruz.

-Karşımıza çıkan sayfadan Deneysel özellikler diyoruz ve açılan ekrandan Harita kayıt modu yazan yeri aktif ediyoruz.

Artık her şey hazır cihazımızı istediğimiz gibi haritalandırabiliriz!

Bu aşamadan sonra cihazımıza tanımlamak istediğimiz evimizin alanlarını ekliyor ve onlara birer isim veriyoruz.

Tekrar uygulama üzerinden üç noktaya tıklayarak KONUM YÖNETİMİ diyoruz ve ekle butonuna basarak harita oluşturmaya başlıyoruz .

Haritada gördüğümüz mavi alanlar cihazımızın temizlemesini istediğimiz alanları gösteriyor. Bizler de cihazımızın nereye gideceğine bu sayede yön verebiliyoruz.

Yalnız dikkat etmemiz gereken de birkaç nokta var..

 

 

 

 

 

 

Tüm bunların sonrasında artık arkanıza yaslanarak evinizin temizliğini bir robot süpürgeye bırakıp yaşadığınız zamanın tadını çıkartmaya başlayabilirsiniz.. Çünkü sizin için dip bucak çalışan teknoloji harikası birisi var artık evde.