Mi Elektrikli Scooter Hız Sınırı Kaldırma

Elektrikli Scooter Hız Limiti Arttırma

iStock 1196209650

virtual e scooter pulls a beam behind it (3d rendering)

 

Elektrikli araçlar büyüyen teknolojisiyle her geçen gün dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.

 

Kalabalık trafikten  , yakıt masraflarından yada değişik eğlenceler arayanlar için son zamanlarda oldukça popüler hale gelen Elektrikli scooterlar bu alanın en popüler araçları olmaya devam ediyor.

 

Pek çok kişi tarafından iyi bir ulaşım ve eğlence aracı olarak görülen Elektrikli scooterlar hem güvenilir hem de dinamik yapısıyla genç yaşlı demeden her kesime hitap ediyor.

 

Yokuş performansı , yüksek kilo kapasitesi , yol tutuşu , motor freni gibi bir çok konuda başarılı performans sergileyen araçların hem güvenilir hem de uzun mesafeler kat etmesi rahatça vakit geçirmenizi sağlayabiliyor.

 

Peki genel bir scooter özellikleri nelerdir?

Tam şarj ve kapasiteyle 5 saat boyunca 30 km kadar yol alabilen , aynı zamanda 25 km/s hıza ulaşabilen scooterlar çoğu kişi için ideal bir sürüş deneyimi sunuyor.

Motor freni sayesinde ulaştığı son hızda ani durmalarda ve yavaşlamalarda çift zamanlı frenleme sayesinde ise gücünü direk düşürebilme özelliğine barındırıyor.

 

Fakat bazen sınırları zorlamak isteyebiliyoruz.

 

Elektrikli scooterların bizlere sağlamış olduğu özellikler her ne kadar göz doldurucu olsa da kimilerimiz içinse bu durum öyle olmayabiliyor.

Sınırları bir üst seviyeye zorlamak , daha hızlı , daha güçlü ve performanslı arttırarak kullanma isteği fikri kafaları kurcalayabiliyor.

 

Bu sorular nelerdir ;

Elektrikli scooter hız sınırı kaldırma mümkün mü?

Elektrli scooter hız arttırma nasıl olur?

Hız sınırı kaldırdığım scooter arıza yapar mı?

Elektrikli scooter yazılımla garanti dışı kalır mı?

 

Avrupa yasalarında Elektrikli scooterlar için yapılan bir çok değişiklikle sürücülerin daha güvenli bir ulaşım sağlayabilmeleri için sürekli çalışmalar yapılıyor. Hız sabitleme , hız düşürme , motor freni süreleri gibi yapılan düzenlemelerle kullanıcılara cihazları için yeni güncellemeler yayınlanıyor.

Tabi bunlardan bir çoğu kullanıcılar için can sıkıcı olabiliyor.

Hız sabitleme özelliği de yine bu çerçevede gelen son güncellemelerle birlikte hemen her elektrikli scooter için kaldırılmış bulunuyor.

Kullanıcılar uzun süreler gaz butonuna parmaklarıyla basarken belirli bir süreden sonra ve düz yollarda bilek ağrısı , parmak ağrısı gibi olaylar yaşadıkları için hız sabitleme özelliği aranan ilk özellik oluyordu.

Yine düzenlenen bir diğer çalışmayla frenleme sisteminden dolayı hız düşümleri de cihazların daha yavaş gitmesi için yapılan bir çalışma oldu.

 

Sürücülerse çareyi Hız limiti arttırma , yüksek hız , limit kaldırma , hız sabitleme , uzun frenleme sistemi gibi yazılımlarla düzeltebilmekte aradı.

 

Mevcutta elektrikli scooterların bizlere sunduğu temel hız limitlerini arttırarak daha performanslı kullanmak isteyenler üçüncü parti yazılımlarla bu sorunun üstesinden gelebiliyor.

 

Üstelik daha sonrasında orijinal yazılımı tekrar geri yükleyebilme imkanları bulunduğu için cihazlarında garanti dışı kalmaktan koruyabiliyorlar.

 

Firmalar tarafından ve yazılım geliştiricileri tarafından çok tavsiye edilmediğini de belirtmek gerekiyor. Çünkü bu tarz yazılımlar sonrası her ne kadar basit birkaç işlemle istediğimiz limitlere çıkabilmemiz mümkün olsa da cihazın genel ayarları değiştirildiği için hatalarla karşılaşmakta mümkün. Özellikle frenleme sistemi konusunda daha çok dikkat edilmesi gerektiğini de eklemek gerekir.

 

m365 DownG uygulaması nedir? Nasıl kullanılır?

Hangi ekipmanlara ihtiyacımız var?

Her telefona uygulama yüklenip yazılım atılabilir mi?

Google Play store üzerinden indireceğiniz ‘’m365 DownG’’ uygulamasını telefonumuza kuruyoruz.

 

 

 

 

 

 

 

Orijinal yazılımlar ;

 

(orijinal yazılım) Xiaomi PRO2

 

https://drive.google.com/file/d/1ePkJ-XDT5KZfsZHfn2owulcx2bzeSH62/view

 

 (orijinal yazılım) Xiaomi 1S

https://drive.google.com/file/d/1yEu1XVDqDPpTwDnKNUuLZKqpOcOdbY5C/view

 

(orijinal yazılım) Xiaomi Essential

https://drive.google.com/file/d/1lw0u0QLYeUGjPVEyUJ5hOGuBET7YgCer/view