Mi Elektrikli Scooter Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Son dönemde sıklıkla görmeye alıştığımız Mi Elektrikli Scooter ürünlerini alırken nelere dikkat etmeliyiz gelin hep birlikte inceleyelim.

Son zamanlarda hem trafikte hem de yürüyüşte etrafımızda sıkça gördüğümüz elektrikli scooterlar gün geçtikçe pek çok kişi tarafından rahat bir ulaşım tercihi haline gelmeye başladı.

Sahil yollarında , caddelerde , ara sokaklarda hızlı ve pratik olan Elektrikli scooterlar trafikte çok vakit kaybetmemek isteyenler için de mükemmel bir çözüm yolu olmakla beraber yakıt kullanmayarak da hem çevre dostu hem de tasarruflu araçlar haline geliyor.Hal böyle olunca Mi Elektrikli Scooter alırken nelere dikkat etmeliyiz soruları da haliyle artıyor.

Katlanır , hafif , portatif yapısıyla hemen her yere yanımızda götürebildiğimiz ve her türlü yol yapısına uygun teker mekanizması sayesinde güvenli yol tutuşuyla başarılı bir deneyim sunan elektrikli scooterlar genç , yaşlı , çocuk demeden her kesime hitap edebiliyor.

Peki bu scooterlar neden bu kadar rahat hem de ayakta gitmemize rağmen?

Tek bir tuşla ayağımızı yerden kesen , trafikte vakit kaybetmeden , duraksamadan , bir kulaklık bir müzikle yol da akıp gitmemizi sağlayan bu araçlar özellikle sahil yollarında şehrin gürültülü ve kaos ortamından soyutlanarak akıp gitmemizi sağlıyor.

Kimi zaman yan yana giderken gördüğümüz birden fazla elektrikli scooter sürücüsü hem sohbet edebiliyor hem de gidecekleri yere sıkılmadan da varabiliyor.

Cepleri de oldukça karlı hale getiren bu araçlar sadece birkaç saatlik şarj ile işe gidip gelmemizi de sağlıyor.

Bir çok kişi son zamanlarda oldukça şikayet ettiği yakıt masraflarından sıkılarak bu tarz araçlara yönelip elektrikli bisikletler , elektrikli scooterlar , elektrikli motorlar gibi araçları tercih ediyor. 

Şuan için hakkında herhangi bir düzenleme olmayan elektrikli scooterlar için geçerli bir ehliyet türü de bulunmamaktadır.

Kısa zamanda yapılan bir çalışmayla yürürlüğe girmesi beklenen ehliyet türü ise M ve A1 olarak beklenmektedir.

18 yaş altı dahil herkes isterse kiralayabilir, isterse de satın alarak kullanabilir.

Dikkat etmemiz gereken en önemli konulardan biri ise ihtiyacımıza göre olan scooterları tercih etmektir.

Yeni bir scooter almadan önce mesafe , kilo , şarj gibi başlıca konuları iyi bir araştırma yaptıktan sonra karar vermek gerekiyor.

Boyutları da özellikle dikkat etmemiz gereken konuların başında gelmektedir. Eğer boyunuza göre gövde uzunluğu yeterli bir scooter tercihi yapmazsanız sürüş esnasında öne doğru eğilmek belli bir noktadan sonra sırt ve bel ağrılarına da yol açabilmektedir. Bu yüzden boyutun önemli olduğunu vurgulamak gerekiyor.

Doğru fren mesafesi ve güvenlik ekipmanlarıyla sürmemiz gereken elektrikli scooterlar ulaşmanız gereken yerlere sizi güvenle taşıyacaktır.

Hayat kolaylaştıran bu araçların daha da yaygınlaşması ve teknolojinin gün geçtikçe ilerlemesiyle bizleri daha neler beklemekte hepimiz sabırsızlıkla beklemekteyiz.