Xiaomi Pad 5 Global Serisi için Performans Testleri Ortaya Çıktı

Xiaomi Pad 5 global performans testlerinde de ortaya çıktı. Tabletin teknik donanımı konusunda neler biliyoruz? Global tanıtım ne zaman yapılacak?

Xiaomi Pad 5 2

Xiaomi Pad 5 Çin’de satışa çıktı ama globalde satışa çıkmadı. Tabletin globalde de satışa çıkması için ise resmi bir açıklama gelmedi. Yani henüz global sürüm için bir tanıtım yapılmadı. Tabletin tanıtımının 15 Eylül tarihinde düzenlenecek olan lansmanda olması bekleniyor.

Global sürüm için tanıtıma az bir süre kaldığını biliyoruz ve tabletin global sürümü için detayları merakla bekliyoruz. Xiaomi açıklamalarını bekliyor olsak bile zaman zaman tablet için ek bilgiler de sızmıyor değil. Mesela yeni model için en son performans testleri de ortaya çıktı. Global sürüm için yapıldığı söylenen performans testlerinin sonuçlarına göre çok iddialı bir tablet bizimle olacak.

Bunu da Okuyun: Xiaomi 12 Kamera Konusunda Görülmemiş Bir Teknoloji Sunabilir

Xiaomi Pad 5 Performans Testlerinde Neler Sundu?

Geekbench 5 üzerinden yapıldığını gördüğümüz performans testlerinde, tabletin tek çekirdek skoru olarak 781 puan aldığı anlaşılıyor. Kesinlikle kötü diyemeyeceğimiz bu skor, çoklu çekirdek performansı kısmında ise 2800 puana kadar çıkıyor.

Zaten genelde Snapdragon serisi işlemcilerde çoklu çekirdek performanslarının yüksek olduğunu görüyoruz. Xiaomi Pad 5 modeli için de bunun geçerli olacağını anlıyoruz.

Zaten tabletin içerisinde yer alan işlemci Snapdragon 860 işlemcisi. Amiral gemisi bu işlemcinin 3.19 Ghz seviyesine kadar çıktığı biliniyor. Testlere baktığımız zaman RAM kısmında da 6 GB gibi bir RAM olacağını anlıyoruz.

Bu da Xiaomi Pad 5 global versiyonunda aslında bu konuda çok büyük bir fark oluşmayacağını gösteriyor. Global serinin güçlü bir tablet modeli olacağına ise kesin diyebiliriz.

Globalde de iPad serisine rakip olacak bir tablet olarak gelecek diyebiliriz. Güçlü modelin ülkemizde de büyük ihtimalle satılacağını belirtelim. Ama fiyatının ne olacağı konusunda çok bir tahmin yapamıyoruz. Sadece çok ucuz olmayacaktır şeklinde ufak bir yorum yapabiliriz.

Exit mobile version