Xiaomi Automobile Kuruldu! Yeni Dönem Başladı

Xiaomi Automobile firmasının kurulumu tamamlandı. Firmanın yeni dönemde araç üretimi yapması bekleniyor. Bundan sonraki adımlar neler olur?

Xiaomi Automobile

Xiaomi’nin kendi otomobili için çalışmalar yaptığını bilmeyen kalmadı. Yaz başından bu yana sürekli paylaşımlar yapılıyor ve markanın kendi otomobilini geliştirdiği konusunda bilgiler geliyor. Bu zamana kadar genelde kulaktan dolma bilgiler geliyordu. Xiaomi tarafından da bazı bilgiler veriliyordu ama çok detay yoktu. En büyük gelişme ise bugün yaşandı ve Xiaomi Automobile firması kuruldu.

Firmanın adından da çok belli olduğu gibi marka kendi otomobil firmasını kurduğunu açıkladı. Şirket hakkında bazı bilgiler de kesinlik kazandı. Asıl amacın ne olduğunu da kesin olarak anlamış olduk.

Bunu da Okuyun: Xiaomi 11T için Net Görüntüler Ortaya Çıktı

Xiaomi Automobile Nasıl Bir Şirket Olacak?

Ticari işlemler ve tüm endüstriyel işlemler için kayıtların tamamlandığı konusunda bilgi verildi. Kayıtların tamamlanması tamam artık firma araba üretiyor demek değil. Xiaomi Automobile için şu an sadece kuruluş ve oluşum aşaması tamamlandı gibi duruyor.

Üretim aşamasında ve geliştirme aşamasında da görev yapacak olan ekibin tamamlandığı belirtiliyor. Ekibin başında yer alacak olan isim ise değişmeyecek. Yani Xiaomi burada bir ayrımcılık yapmayacak. Yine yeni firmanın da başı ana CEO’ya bağlı olacak.

Yani artık CEO Lei Jun sadece akıllı telefon tanıtımlarında karşımıza çıkmayacak. Çok yakın zamanda otomobil tanıtımlarında da karşımıza çıkıyor olacak. Muhtemelen ilk projede elektrikli otomobiller sunacak olan firmanın, şimdilik yatırım miktarı ise 10 milyar Yuan civarında.

Şimdilik diyoruz çünkü bu miktar araç üretimi sırasında ya da ARGE projeleri sırasında artış gösterebilir. Süreci biraz da firmanın faaliyetleri belirleyecek. Yakın zamanda bir ortaklık ya da üretim anlaşması yapılırsa şaşmamak lazım.

Firmanın şimdi kurulduğunu düşünecek olursak, 2022 yılında firma için ilk araç adımları gelebilir. Belki daha öncesinde araç üretimi için yeni bir ortaklık kurulduğu haberini alırız. Xiaomi çok daha önemli markalarla anlaşmalar imzalayabilir.