Xiaomi 12 Kamera Konusunda Görülmemiş Bir Teknoloji Sunabilir

Xiaomi 12 kamera konusunda ne kadar iddialı olacak belli olmaya başladı. Kullanılacağı söylenen sensörler çok iddialı sensörler.

Xiaomi 12

Xiaomi 12, serideki yeni amiral gemisi akıllı telefonu olacak. 11 serisinin gelmesinden sonra, zaten iPhone gibi üst segment akıllı telefonlarla yarışabilecek nitelikte bir akıllı telefonun geldiğini görmüştük.

Fakat 12 serisi birçok noktada daha iyi bir akıllı telefon olacak. İddialar doğru çıkacak olursa özellikle telefonun kamerası benzersiz olacak. Zaten kamera konusunda kısa süre önce bir iddia ortaya atılmıştı. 200 MP kamera bekleniyordu. İşte bu kamera ve beklenen diğer kamera için de detaylar ortaya çıktı.

Bunu da Okuyun: İddialı Bir Redmi Modeli Yolda Olabilir

Xiaomi 12 Kamerası Farkını Gösterecek

İddialara göre söz konusu akıllı telefonda, Ultra ya da Pro modelinde yer alacak kameralar çok güçlü olacak. Ana kamera 200 MP değerinde olacak ve ISOCELL HP1 sensörle donatılmış bir kamera olarak gelecek.

Bu ana kamera gibi gözüküyor olsa da aslında ikinci kamera da ana kamera gibi olacak. İkinci kamera kısmında da 50 MP değerinde yine Samsung tarafından üretilen ISOCELL GN5 sensörlerinin kullanılması bekleniyor.

İki kameranın içerisinde 50 MP değerinde olan ikinci ana kamera ultra geniş açı özellikli olarak gelecek. 200 MP değerinde olan ana kamera ise ultra değil ama geniş açılı bir kamera olacak.

Sadece bu bilgiler bile telefonun kamera konusunda çok ama çok iddialı olacağını kanıtlıyor. Xiaomi 12 ana modelinde bu iki kameranın olup olmayacağı ise net değil.

Yani üstün olan çift ana kamera kurulumunun Pro ve Ultra modelde yer alması söz konusu olabilir. Temel modelde ise sadece 200 MP değerine ana kamera yer alabilir ve eşlik eden kameralar ana kamera niteliğinde olmayabilir.

Şu an model konusunda netleşmiş olan bir bilgi yok. Xiaomi 12 için yakın zamanda daha fazla şey göreceğiz orası kesin. Kameralar dışında teknik özellikler açısından da çok ama çok iddialı telefonlar bekliyoruz.