Redmi 10 Prime Dev Bir Pille Geliyor

Redmi 10 Prime akıllı telefon modelinde yer alacak olan pillerin kapasitesi ortaya çıktı. Dev bir pil geliyor.

Redmi 10 Prime

Xiaomi’nin bugün Hindistan genelinde düzenleyeceği bir etkinlik var. Markanın bu etkinliği kapsamında tanıtacağı yeni ürün Redmi 10 Prime akıllı telefon modeli olacak. Bir süredir beklediğimiz akıllı telefon için resmi paylaşımlar da gelmeye başladı. Telefon için ilk paylaşım ise markanın Hindistan’daki CEO’sundan geldi. Yapılan paylaşıma göre yeni akıllı telefonda dev bir batarya yer alacak.

Redmi 10 modellerinde çok görmediğimiz bir bataryanın kullanılması bekleniyor. Peki akıllı telefon için söz konusu pilde nasıl bir kapasite olacak? Beklentilerimiz neler?

Bunu da Okuyun: Xiaomi, Okula Dönüş İndirimlerinde Neler Var?

Redmi 10 Prime Bataryası 6000 mAh Üzerinde Olacak

Bugün tanıtılacak olan akıllı telefonun içerisinde yer alacağı söylenen pilin 6000 mAh üzerinde bir kapasiteye sahip olacağı belirtildi.

6000 mAh üzerinde bir batarya kullanılması, telefonların birçok laptop modelinde yer alan pil kapasitesine ulaşması anlamına geliyor. Boyutlara baktığınız zaman bu çok mümkün değilmiş gibi gözüküyor ama son dönem akıllı telefonlarında bunu çok sık görüyoruz.

Son dönemde birçok akıllı telefonda 5000 mAh değerinin üzerinde bataryalar kullanılmakta. 5000 mAh kapasiteye çıkan cihazlardan sonra 6000 mAh değerine çıkan akıllı telefonlar çok sürpriz olmayacaktır.

Asıl sevindirici olan bunun bir amiral gemisi akıllı telefonda değil de Redmi 10 Prime gibi bir akıllı telefonda kullanılacak olması.

10 Prime gibi modellerle beraber 6000 mAh üzerinde bataryalar kullanılması, orta segment modellerde de batarya kapasitelerinin dikkat çekecek seviyeye gelmesi demek oluyor. Tabii ki burada bir de hızlı şarj artısı görmek isteriz.

Sonuçta pil ne kadar büyürse hızlı şarj o kadar önemli hale geliyor. Akıllı telefonların pillerinin daha hızlı dolması gerekiyor. Bakalım bu konuda Prime modeli nasıl bir değer sunacak? Burada kullanılacak işlemcinin bile hızlı şarj desteği konusunda önemi büyük.