MIUI Pure için Duyuru Yapıldı! Beta Testleri Başladı

MIUI Pure için duyuru yapıldı. Yeni mod nasıl çalışacak ve ne için kullanılacak?

MIUI Pure

Bugün yeni akıllı telefonlarını tanıtan Xiaomi’nin ana planı MIUI arayüzünü çok daha geliştirmek. Arayüzü çok daha geliştirmek ve çok daha güvenli hale getirmek adına marka sürekli yenilikler yapıyor. Markanın bu alanda yapmış olduğu yeniliklerden birisi de MIUI Pure olacak.

Kısa süre önce resmi olarak ortaya çıkan mod, MIUI güvenliğini daha iyi hale getirmek adına tasarlanmış. Telefonunuz POCO, Redmi ya da Mi olsun fark etmeden bu modu kullanabileceksiniz. Dediğimiz gibi yeni modun amacı da güvenlik olacak. Peki bu mod ne?

Bunu da Okuyun: Redmi 10 Prime Dev Bir Pille Geliyor

MIUI Pure Bir Kurulum Sistemi Olacak Geçiyor

Bu mod ya da kurulum sistemi, akıllı telefonlarda uygulama yüklerken truva atı gibi virüslerin ve casus yazılımların telefona yüklenmesini engelleyecek. Uygulama yüklenirken oluşan bu olumsuzlukların önüne geçmek adına, uygulama yükleme kaynağı sınırlandırılacak.

Tüm virüsleri engellemek adına Pure sisteminde uygulama yüklemek için, sadece sistemin kendi uygulama deposu kullanılabilecek. Bu şekilde dışarıdan gelecek olan casus yazılım tehditlerine karşı da bir koruma sağlanmış olacak.

Xiaomi için varsayılan uygulama deposu kendi ülkesinde GetApps olduğu için yine sistemde de bu uygulama deposunun kullanılacağı söyleniyor.

Burada kullanıcılar güvenilmeyen bir adresten uygulama yüklemek isterlerse, bu durumda da MIUI Pure modunu kapatabilecekler. İstedikleri zaman modu kapatıp istedikleri zaman da açabilecekler.

Sistemin kontrolü tamamen kullanıcılarda olacak. Şu an için ilk betasının yayınlandığı söylenen özelliğin tüm denemeleri de Çin içerisinde yapılıyor. Bu özellik daha sonra MIUI 13 aracılığıyla sunulması bekleniyor. Ama tabii ki küresel sürümler için durum ne olur bunu bilemiyoruz. Bunun için beta testlerinde açıklamalar gelecektir.