MIUI 12.5 Enhanced Edition Global Dağıtıma da Başladı

MIUI 12.5 Enhanced Edition sürümü için gelişmeler ortaya çıktı. Bu sürüm için global olarak güncellemenin yayınlanacağı açıklandı. İlk dağıtımın da başladığını öğrendik.

MIUI 12.5 Enhanced Edition

MIUI 12.5 dağıtımı hızlı gitti ya da yavaş gitti tartışılır. Yeni sürüm dağıtımı bir şekilde tamamlanmaya çok yaklaştı. İddialı birçok akıllı telefon da güncellemeleri aldı. Şimdi sırada olan ise MIUI 12.5 Enhanced Edition güncellemesi.

Bu güncelleme biraz daha uzun soluklu bir güncelleme. MIUI 13 öncesinde gelen ve sistem kararlılığını artıran güncelleme, ilk olarak Çin genelinde dağıtıma çıktı. Çin genelinde güncellemenin gözükmesinden sonra, artık gözler global sürümüne çevrilmişti. Global sürüm için de beklenen haberler geldi.

Bunu da Okuyun: Xiaomi’nizi MIUI Güncellemesi Almaya Zorlama Nasıl Yapılır?

MIUI 12.5 Enhanced Edition Global Dağıtımına Başladı

Elde edilen bilgilere göre yeni işletim sisteminin global sürüm dağıtımı başladı. Geçen haftalarda duyurulduğu gibi güncellemenin dağıtımı şu an için global olarak devam ediyor. Güncellemeyi alan ilk akıllı telefonlar da belli oldu.

Buna göre Çin dışında güncellemeyi ilk olarak Xiaomi Mi 11X akıllı telefonlarının aldığı ve Hindistan’da dağıtımın başladığı öğrenildi. Bunun dışında Global cihazlar içerisinde bazı POCO F3 türevlerine de MIUI 12.5 Enhanced Edition güncellemesinin dağıtılmaya başladığı ortaya çıktı.

Güncellemelerin ne zaman tamamlanacağı konusunda ise bir açıklama yapılmadı ve açıkçası globalde güncellemenin nasıl ilerleyeceği bilinmiyor. Şu an için bu sürüme kavuşacak olan birçok akıllı telefon olduğu biliniyor.

Fakat MIUI 12.5 ana güncellemesinden gördük ki her cihaz güncellemeleri hemen almıyor. Güncellemenin dağıtımı için biraz daha zaman ayrılması gerekiyor. Türkiye’de satışı yapılan cihazlar için de bu durumun geçerli olduğunu görüyoruz. Bir anda tüm modellere güncelleme verilmediği için parça parça dağıtımın yapıldığını biliyoruz.

Haliyle MIUI 12.5 Enhanced Edition sürümü de hemen tüm akıllı telefonlara ulaşmayacaktır. Hatta birkaç ay daha güncelleme beklememiz gerekebilir. Kesin bir durum yok. Xiaomi’nin de kesin olarak verebildiği bir tarih bulunmuyor.