Xiaomi Türkiye Fabrikasındaki İşten Çıkarma Olayı için Açıklama Yayınladı

Xiaomi, Türkiye'de üretim fabrikasında yaşanan olaylar için açıklama yayınladı. Marka bu konuda tam olarak ne dedi?

Xiaomi

Xiaomi, yakın zamanda ülkemizde de üretim yapmaya başlamıştı. Marka ülkemizde özellikle popüler giriş seviye akıllı telefon modellerini üretmeye başlamıştı. Salcomp ile iş birliği içerisinde yapılan üretim, yine Salcomp’un fabrikasında başlamıştı.

Xiaomi bu süreçte ek olarak istihdam sağlamış ve birçok kişiyi de işe almıştı. Fakat geçtiğimiz gün konuya ilişkin ilginç bazı iddialar geldi. Sosyal medyadan da yapılan paylaşımlarla beraber, çalışma şartları ve ücretlerde yaşanan olumsuzlukları dile getiren bazı işçilerin kovulduğu iddia edilmişti.

Grev kararı alınmasına kadar giden süreç için ise Xiaomi tarafından bir basın açıklaması yapıldı.

Bunu da Okuyun: Android 12 Alacağı Söylenen Xiaomi Telefonlar için Liste Gözüktü

Xiaomi Konuya İlişkin Basın Açıklaması Yayınladı

Xiaomi tarafından yapılan basın açıklamasında yer verilen ifadeler şöyle;

“Xiaomi olarak Türkiye’deki fabrikada yaşanan son olaydan haberdarız. Fabrika yatırımı bir Xiaomi iş ortağı tarafından yapılmıştır ve bu iş ortağı tarafından bağımsız olarak işletilmekte ve yönetilmektedir. Olayı öğrenmemizle birlikte durumun tam olarak ne olduğunu anlamak için hemen Türkiye’deki fabrika ile iletişime geçtik. Xiaomi olarak bu olayın en uygun şekilde ele alınacağını umuyoruz. Şirketimiz her zaman mevzuat kaynaklı yükümlülüklerini yerine getirmekte ve faaliyet gösterdiği bölgelerin ilgili yasa ve düzenlemelerine mutlak suretle uymaktadır. Kamuoyunun dikkatine sunarız.”

Konuya ilişkin yapılan açıklamada yer alan ifadeler bu şekilde. Xiaomi konu hakkında ek olarak bir adım atacak mı göreceğiz. Firmanın bu konuda yeni bir girişimi olacak olursa ya da yeni bir açıklaması gelecek olursa yine bilgileri paylaşıyor olacağız.