Xiaomi Otomobili için Yine Girişimlere Başladı

Xiaomi yeni yatırımını Geometrical Pal'a yaptı. Otonom sürüş teknolojileri üzerinde mi çalışmalar yapıyor?

Geometrical Pal

Otodünya’nın haberine göre Xiaomi, otomobil yapmak adına yatırımlar üzerinde çalışmaya devam ediyor. Araç çok fazla yatırım gerçekleştirmeye başladı. Yeni birimler oluştur ve işe alımlar bir yana artık farklı firmalara da belli yatırımlar sunulmaya başlandı. Otodünya’nın haberine göre bu firmalardan birisi de Geometrical Pal oldu.

Otonom sürüş sistemleri üzerine çalıştığı bilinen ve 4.seviye otonom sürüş hakkında geliştirmelerde bulunan firma, Çinli teknoloji devinden dev bir yatırım almış gibi gözüküyor. Bu yatırımın sonucunda artık beklenen “otomobil çıktı” haberi ne zaman gelir işe onu bilemiyoruz. Ama gelişmeler güzel.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Kendi Otomobili için Harekete Geçti

Geometrical Pal, 62 Milyon Dolarlık Yatırım Aldı

Otonom araç sistemleri üzerinde geliştirilmek adına kullanılacağı söylenen ve büyük bir bölümünün de burada harcanacağı söylenen yatırımın miktarı da 62 milyon dolar. Yerel para birimi Yuan cinsinden 400 milyon Yuan seviyelerine kadar çıkan yatırım, Xiaomi’nin gerçekleştirmiş olduğu en büyük yatırımlardan bir tanesi.

Daha öncesinde de yüksek bütçeli yatırımlar yapıldı ama otomobil teknolojileri ve sürüş teknolojileri konusunda bu denli geniş bütçeli yatırımı çok fazla görmedik.

Markanın neyin peşinde olduğu kesin. Xiaomi bir iş ortağıyla beraber ya da sadece kendi adını taşıyan yeni bir otomobil geliştirmek istiyor.

Geometrical Pal yatırımı ise bu aracın son teknoloji bir araç olarak planlandığını gösteriyor. Otonom sürüş sistemlerine sahip olan, üst düzey bir otomobil beklentimiz de günden güne artış gösteriyor. Tasarımı nasıl olur? Kullanılan motor nasıl olur? Sürüş teknolojileri ne seviyede olur? Ne zaman çıkar?

Sorular uzar gider ama hepsi cevapsız kalacak olan sorular olacak. Çünkü markanın şu an en belirsiz konularından bir tanesi kendi adıyla sunacağı otomobili. Tamamen belirsizlikler içerisinde, yavaş yavaş aydınlanan bir süreç var.