Xiaomi, Orijinal Olmayan Piller için Uyarı Göstermeye Başlayabilir

Xiaomi akıllı telefonlarında orijinal olmayan pil değişimi yapıldığında uyarı göstermeye başlayabilir. Pil uyarıları konusunda neler biliyoruz?

Xiaomi

Artık yavaş yavaş değil, çok hızlı bir şekilde büyüdüğünü söyleyebileceğimiz Çinli marka Xiaomi, taktiksel bazı adımlar da atmaya başladı. XDA Developers tarafından paylaşılan bir habere göre yeni adım ise pil değişimi konusunda olacak.

Xiaomi akıllı telefonlarında pil sorunu yaşayan ve pillerini değiştiren kullanıcılar için geçerli olacağı söylenen yeni bir uyarı sistemi karşımıza çıktı. Paylaşılan bilgilere göre bu uyarı sistemi, orijinal olmayan pillerin kullanılması durumunda kullanıcılara bir uyarı mesajı gösterecek.

Bunu da Okuyun: Xiaomi, Neden Mi İsmini Kullanmayı Bıraktı?

Xiaomi, Orijinal Olmayan Piller için Ekranda Uyarı Gösterecek

Xiaomi Güvenlik uygulamasında yapılan düzenleme sonrasında ortaya çıkan bir ekran görüntüsü üzerinden paylaşılan verilere göre, orijinal pil kullanılmaması durumunda telefonun ekranında pilin orijinal olmadığını gösteren bir uyarı olacak.

Sadece bu bildirimle de kalmayacak. Bunun yanında pillerin çok daha yavaş şarj olması söz konusu olacak. Burada şarj hızının düşürülmesi ek bir önlem gibi gözüküyor. Şimdilik Mi 9, Mi 10 Mi 10 Pro gibi belli başlı cihazlarda geçerli olduğu söylenen yeni uyarı sisteminin, şu an sadece Çin’de ortaya çıktığı da belirtiliyor.

Bu tip uygulamaları Apple da yapıyor biliyorsunuz. Yani iddialar doğru ise ve Xiaomi böyle bir sisteme geçiş yapmayı düşünüyorsa o zaman bu durum çok sürpriz bir durum olmayacak. Orijinal olmayan bataryaları kullanmanın zaten tehlikeli olduğu da bir gerçek.

Sadece markaya zarar vermesi açısından değil, kullanıcıları riske sokan da bir durumdan söz ediyoruz. Öyle ki orijinal olmayan pillerin kendi kendine alev aldıkları durumlarla bile karşı karşıya kaldığımız oluyor.

Şu an konu hakkında resmi bir açıklama yok. Önce resmi bir açıklama gelsin, o zaman bu özelliği yeniden değerlendirmemiz ve sınırlarına bir daha bakmamız gerekecek.