Xiaomi, Neden Mi İsmini Kullanmayı Bıraktı?

Xiaomi, neden Mi ismini bıraktığı konusunda detayları açıklamaya başladı. İşte konu hakkında yapılan yeni açıklamalar.

Xiaomi

Yakın bir zamanda, hatta dün Xiaomi yeni bir açıklama yapmıştı ve Mi adını kullanmayı bırakacağını söylemişti. Mi adını kullanmayı bırakması, markanın çok büyük bir değişikliğe imza atması demek oluyor.

Markanın bundan sonraki aşamada yeni bir yüze kavuşmasına neden olacak olan karar hakkında detayları paylaşmıştık. Ama bu karar çok iddialı bir karar ve yeni açıklamalar da yapılmaya başlandı. Neden böyle bir karar alındığı konusunda da detaylandırmalara yer verildi.

Bunu da Okuyun: Xiaomi için Mi Dönemi Bitti! İşte Yeni Dönem

Xiaomi Neden Konusunda Nasıl Bir Açıklama Yaptı?

Öncelikle zaman konusunda bilgi verelim. Paylaşılan bilgilere göre Mi adının bırakılması, 2021 yılının üçüncü çeyreğinden sonra geçerli olacak. Akıllı telefonlar ve diğer tüm ürünlerdeki Mi isimleri 2021 yılının üçüncü çeyreği itibariyle bırakılmaya başlanacak.

Bu kararın alınmasındaki ana neden ise küresel marka varlığını birleştirmek olduğu açıklandı. Yani Mi ürün serisi de markanın kendi adıyla anılacak ve böylece küresel marka ismi tek isim olacak. Kafa karışıklığı ortadan kalmış olacak.

Burada marka yoluna iki isimle devam edeceğini de açıkladı. Biri zaten Xiaomi adı olacak. Bu ana isim teknolojinin zirvesini temsil ediyor deniyor ve birinci sınıf bir deneyim amaçlıyor.

İkinci isim ise Redmi olacak. Redmi de ürünleri daha uygun fiyatlarla ve büyük yeniliklerle sunma odağında gidiyor. Daha genç kitleye yönelik olarak gösteriliyor.

Böylece Redmi ve Xiaomi arasındaki isimsel fark konusunda da detaylar paylaşıldı. Tüm ürünler için geçerli olacak karar, markanın küreselleşme adımlarının bir yenisi olarak değerlendirilebilir. Bu çalışmanın sonrasında hiçbir üründe ve serviste Mi adının kullanıldığını da görmeyeceğiz gibi duruyor. Bakalım marka bu konuda yeni açıklamalar yapmaya devam ederse biz de paylaşacağız.

Exit mobile version