Xiaomi Mi Pad 5 Serisi Tanıtıldı – Özellikleri Neler?

Xiaomi Mi Pad 5 serisi için tanıtım yapıldı. Seride yer alan özellikler neler ve fiyatlar nasıl başlıyor?

Xiaomi Mi Pad 5

Yeni akıllı telefon yanında yeni bir tablet modeli için de tanıtım yapan Xiaomi, güzel bir iPad rakibi ile karşımıza çıktı. Marka tabletlerinde iki farklı seçenek ile geliyor. Bunlardan birisi temel model olarak gelirken bir diğeri ise Pro modeli olarak geliyor. İki seriden de yüksek beklentiler olduğunu biliyorduk ve iki seride bunu karşıladı.

Tasarımları aynı olan cihazların işlemcilerinde ve kamera teknolojilerinde bazı değişiklikler söz konusu. Bu değişikliklere de bakacağız ama önce gelin tabletleri tanıyalım.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi Mix 4 Tanıtıldı – Özellikleri ve Fiyatı

Xiaomi Mi Pad 5 Özellikleri ve Fiyatı

Her iki modelde de ekranların aynı olduğu söylemek lazım. İki modelde de 11 inç boyuta sahip olan 2560 X 1600 piksel çözünürlüğünde ekran var. Üst düzey olan bu ekranlarda Dolby Vision desteği de HDR10 desteği de var. TrueTone ile desteklenen ekranlar üstün görüntü kalitesi ile dikkat çekecek.

İki tablet modelinde kullanılan işlemcilerin ise ayrıldığını söylemiştik. Temel modelde Snapdragon 860 işlemci yer alıyor. Amiral gemisi olan işlemci, 6 GB RAM ve yanında 256 GB depolama alanı ile beraber gelmekte. Yine WiFi 6 destekleyen modelde, kamera kısmında ise 13 MP ve 8 MP olmak üzere çift arka kamera bulunuyor.

Xiaomi Mi Pad 5 Pro modeline geçtiğimizde ise durum biraz daha değişiyor. Pro modelinde Snapdragon 870 işlemcisi yer alıyor. 7 nm üretimden çıkan işlemci, 3.2 GHz seviyelerini kadar görebiliyoruz. 860 modeline göre tabii ki daha iyi bir işlemci olduğunu söylemek lazım. Bu modelde 6 GB RAM yerine 8 GB RAM tercihi de yapılabiliyor. Kamera kısmında ise 50 MP ana kamera, 13 MP ikinci kamera ve 5 MP üçüncü kamera yer alıyor.

Xiaomi Mi Pad 5 ile Pro modelini ayıran bir başka nokta ise piller. Söz konusu tablet modellerinde Pro serisinde 8600 mAh değerinde bir pil var ve 67W hızlı şarj sunuluyor. Temel modelde ise 8720 mAh değerinde batarya sunuluyor ve 33W hızlı şarj desteği var.

Xiaomi Mi Pad 5 serisinin bu özellikleriyle beraber fiyatı konusunda da açıklama yapıldı. Temel model 308 dolardan başlayan satış fiyatına sahip. Pro model ise 385 dolardan başlayan fiyatlarla sunuldu.