Xiaomi Mi Mix 4 Tanıtıldı – Özellikleri ve Fiyatı

Xiaomi Mi Mix 4 modeli tanıtıldı. Yıllar sonra gelen Mix serisinde nasıl özellikler var?

Xiaomi Mi Mix 4

2 haftadır konuştuğumuz Xiaomi Mi Mix 4 sonunda tanıtıldı. İddialı bir cihaz gelmesini zaten bekliyorduk. Beklediğimize değer bir cihaz geldi ve seri tüm görkemiyle kendisini gösterdi. Hem devam modeli olması hem de aradığımız o tasarım değişimini getiren model olması, uzun yıllar serinin gündemde kalmasını da sağlayacaktır.

Peki iddialı olduğu kadar güçlü de olan akıllı telefonun özellikleri neler oldu? Beklentileri ne ölçüde karşıladı?

Bunu da Okuyun: RAM Genişletme Desteği Olacağı Söylenen Yeni Cihazlar Ortaya Çıktı

Xiaomi Mi Mix 4 Tüm Özellikleri

Yeni akıllı telefonda en farklı olan kısım ekran teknolojisi. Akıllı telefonda 6.67 inç OLED ekran paneli var ama ekran teknolojisi kısmında CUP ekran denen bir teknoloji tercih edilmiş durumda. Bu sayede ekran gerektiğinde pikselleri küçültüyor ve kameranın ışık almasını sağlıyor. Çünkü ön kamera ekranın altında.

10 bit renk derinliği, HDR10+ desteği, TruTone desteği, 120 Hz yenileme hızı gibi artıları da olan seride 1080 X 2400 piksel çözünürlük olduğunu da ekleyelim. Ayrıca koruma kısmında da Gorilla Glass Victus serisi kullanılmış durumda.

Ekran yönüyle tam bir amiral gemisi olan Xiaomi Mi Mix 4, işlemci noktasında da tam bir amiral gemisi serisi. 5 nm üretim sürecinden geçen güncel Snapdragon 888+ işlemcisi kullanılmış. Cortex X1 çekirdeklerinden beslenen işlemci, 3.0 GHz hızlarını görüyor.

RAM kısmında ise sadece iki seçenek var. Bunlardan birisi 12 GB bir diğeri ise 8 GB. Daha aşağı bir RAM seçeneği yok.

İddialı telefonun kameralarına geçtiğimiz zaman yine burada da iddiayı görüyoruz. 108 MP HMX lens ile ana arka kamera süper bir çekim kalitesi sunuyor. F/1.9 diyafram açıklığında bu kamera OIS destekli. Ana kameranın yanında 8 MP OIS destekli 120 mm 5xoptik zoom sunan bir de periskop kamera var.

Son olarak arkada 13 MP 123 derece ultra geniş kamera görüyoruz. Bu kombinasyonla beraber 8K 30 fps değerine kadar çekim yapılabiliyor. Önde ise ekran altında 20 MP tek kamera var.

4.500 mAh değerinde batarya, 120W hızlı şarj, 50W kablosuz hızlı şarj, MIUI 12.5 işletim sistemi gibi özellikleri de bulunan Xiaomi Mi Mix 4 için fiyat 770 dolar olarak açıklandı. Bu başlangıç fiyatı. Tabii ki fiyat Yuan olarak duyuruldu ama biz dolara çevirdik.