Xiaomi Mi Mix 4 Global Olarak Satışa Çıkabilir

Xiaomi Mi Mix 4 akıllı telefon modeli için global olarak satış iddiaları gündeme geldi. Yeni bulunan ipuçları telefonun global sürümünün geleceğini gösteriyor.

Xiaomi Mi Mix 4 5 3

Xiaomi Mi Mix 4 tanıtıldığı zaman en kötü haber yeni serinin sadece Çin’de satılacağı iddiasıydı. Kesin bir açıklama gelmemişti ama modelin sadece Çin içerisinde kalmasının ihtimali yüksek deniyordu.

Zaten Xiaomi’de ilk olarak akıllı telefonu Çin genelinde satış sundu. Telefon satışa çıktığı gibi de çok fazla satıldı. Yakın zamanda satışların rekor kırdığını dile getirmiştik. Yeni model için paylaşılan tüm bu bilgilere baktığımız zaman, global pazar ihtimali şüpheliydi. Fakat yaşanan son gelişme durumun değişebileceğini gösteriyor.

Bunu da Okuyun: POCO X3 GT Türkiye Fiyatı Açıklandı!

Xiaomi Mi Mix 4 Global Sürüm için Önemli Bir Sertifikada Ortaya Çıktı

Yeni akıllı telefonun Bluetooth SIG sertifikası aldığı görülüyor. Bu sertifika önemli çünkü bu sertifika Avrupa pazarı için bir umut ışığı yakıyor. Cihazın diğer bölgelerde de satışa çıkabilmesi için alınan bir sertifikadan söz ediyoruz.

Sertifikanın ortaya çıkması önemli bir kanıt ve aranan kanıtlardan biri olarak görülebilir. Ama tabii ki sadece bu bilgi gelmedi. Bunun aynında akıllı telefonun Google Play Console üzerinden de görüntülendiği ortaya çıktı.

Bu telefonun Google Hizmetleri için de uyumlu hale gelebileceğini gösteriyor. Biliyorsunuz Çin sürümlerinde Google Hizmetleri dahili olarak sunulmuyor. O zaman ikinci kanıtı elde etmiş oluyoruz. İkinci kanıt, Xiaomi Mi Mix 4 akıllı telefonunun Google kullanan bir versiyonunun geleceğine işaret etmekte.

Telefonun ne zaman global olarak duyurulacağı kısmında ise en ufak bir bilgi yok. Sadece şu var ki bu kanıtlar ve gelen son yorumlar, çok büyük bir ihtimalle yeni modelin satışa sunulacağını işaret ediyor. Artık ne zaman gelir ve fiyatı ne olur hiç bilmiyoruz.

Ama Çin dışında başka ülkelerde de satışa çıkması durumunda ülkemizde de satılacağına eminim. Xiaomi, Türkiye’ye birçok cihazı getiriyor ve özellikle bu tip modellere önem veriyor. Telefon Çin dışına çıkarsa ülkemizde de yer alır.