Xiaomi Mi Mix 4  Esnek OLED Ekranıyla Görüntülendi

Xiaomi Mi Mix 4 akıllı telefonunda yer alacağı söylenen esnek ekran ortaya çıktı. Esnek OLED ekran nasıl olacak ve telefonda nasıl duracak?

Xiaomi Mi Mix 4

Xiaomi Mi Mix 4, resmiyet kazandı. Akıllı telefon yakında değil artık birkaç gün sonra tanıtılmış olacak. Tanıtımda ne sürprizler yapılır ya da neler öne çıkarılır bilemiyorum ama şu an bile sızan detaylar Xiaomi ne yapmış dememize neden oluyor.

En son iddia telefonun ekranıyla alakalı olarak geldi. Bu modele ait olduğu söylenen bir ekranın videosu paylaşıldı. Paylaşılan videoda evet bir ekran var ama benzerlerinden çok farklı olacak gözüküyor. Telefonun dışında tutulduğu bir şekilde videoda yer alan ekranın özelliklerini şimdiden konuşmaya başlayabiliriz.

Bunu da Okuyun: Mi Mix 4 Tanıtım Tarihi Açıklandı! Geliyor

Xiaomi Mi Mix 4 Ekranı Nasıl Olacak?

Ice Universe tarafından yapılan paylaşımda yer alan ekran paneli, tamamen esnek bir ekran paneli. Evet telefona monte değil olarak gözüküyor ama telefonda da bu ekran olacak deniyor. Ekrana baktığınız zaman ise bükülebildiğini ve şekil değiştirecek kadar esnek olduğunu görüyoruz.

Esnek olarak gelmesinin dışında ekranın çok önemli bir avantajı daha olacak. Bu avantaj ise ekran altında kamera sistemi olacak. Tabii ki telefona takıldığı zaman ekran videoda görüldüğü gibi kenarı köşesi bükülemeyecek ama ekran altında kamera sistemi net olarak kullanılabilecek.

Bu sayede ne çentik alanı kullanılmış ne de kamera deliği dediğimiz mini çentiklere yer verilmiş olacak. Tamamen ekranın altına yerleştirilmiş olan kameraları göreceğiz. Ön kamera kısmında böyle bir tercih yapılmasının yanında, çekim kalitesinin nasıl olacağını da merak etmeye başladık.

Sonuçta amiral gemisi bir akıllı telefon olacak ve selfie kamerasının da iyi olmasını bekleriz. Her ne kadar bu kamera, ekranın altında yer alan bir kamera olsa da çekim kalitesi yüksek olmalı.

Artık sorulara cevap oluşturmak için de çok az bir zaman kaldı. Telefon 10 Ağustos tarihinde tanıtılacak. Bu ekran sistemi de donanım özellikleri de gözükecek.