Xiaomi Mi Mix 4 Çalınma Önleme Sistemi Nedir? Neden İptal Edildi?

Xiaomi Mi Mix 4 çalınma önleme sistemi detaylarıyla ortaya çıktı. Fakat bu sistemin kullanılamayacağı da öğrenildi. Peki neden?

Xiaomi Mi Mix 4 çalınma önleme sistemi

Xiaomi Mi Mix 4 tanıtımı gerçekleştirildi ve teknik özellikleri aktardık ama telefon hakkında bilinmeyen daha birçok şey var. Aslında bu özellikler de açıklandı ama öne çıkmadı ve asıl olarak teknik özelliklerin önüne geçemedi. Bu tip özelliklerden birisi de Xiaomi Mi Mix 4 çalınma önleme sistemi oldu.

Akıllı telefonlar kaybolduğu zaman ya da çalındığı zaman telefonu kolaylıkla bulmak adına sunulan sistem, henüz telefon satışa tam anlamıyla çıkmadan iptal edildi. Bu sistem neydi ve neden iptal edildi gibi soruları da yanıtlamaya çalışacağız.

Bunu da Okuyun: Redmi Note 10S Türkiye Fiyatı Nasıl? Alınır mı?

Xiaomi Mi Mix 4 Çalınma Önleme Sistemi Nedir?

Bu sistemde akıllı telefonda, sanal bir SIM kart yer alıyor. Sanal SIM kart, asıl SIM kart telefondan çıkarılmış olsa bile, konum takibi yapılabilmesini sağlıyor. Sanal SIM kartını devre dışı bırakmak ve başka bir SIM takmak için ise belirlenen şifrenin girilmesi gerekiyor. Koruma seviyesi düşünüldüğü zaman bunun da çok mümkün olmadığını görüyoruz.

İşte tüm bu özellikleriyle Xiaomi Mi Mix 4 çalınma önleme sisteminin akıllı telefonları biraz daha öne çıkarması bekleniyordu. Bekleniyordu diyoruz çünkü söz konusu özellik için iptal edildiği açıklaması geldi.

Xiaomi özür dileyerek bu özelliği kapattığını duyurdu. Çin’de başta olmak üzere özelliği kullanmak mümkün olmayacak. Bunun nedeni ise firmanın gerekli izinleri almaması. Söylenene göre söz konusu özellik için Çinli yetkililerden gerekli olan izinler alınamamış. Bu nedenle de özelliğin kapatılmasına karar verilmiş.

İlerde sorun çözülür de özellik yeniden aktif edilir mi bilinmiyor ama cihazları korumak ve takibini yapmak adına güzel bir artı olduğu tartışılmaz. Xiaomi bu konuda farklı adımlar atar da farklı geliştirmeler sunar mı göreceğiz.