Xiaomi Mi 12 Ekranı Çok İddialı Olabilir

Xiaomi Mi 12 ekran özellikleri noktasında bazı yeni detaylar paylaşıldı. Telefonda nasıl bir ekran olacak?

Xiaomi Mi 12

Xiaomi Mi 12 akıllı telefon modelinde nasıl teknolojiler kullanılacağı konusunda yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Telefonda nasıl bir kamera yer alacağı konusunda bilgilerin ortaya çıkmasının hemen arkasından, bu sefer telefonda nasıl bir ekran bulunacağı konusunda bilgiler gelmeye başladı.

Ekran konusunda ortaya atılan iddialar ise çok dikkat çekici. Eğer model bu söylenen ekran ile gelirse, dünyanın en iyi ekranlı akıllı telefonlarından da biri olacak. Peki söylentilerde yer alan ekran nasıl?

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 10T Lite RAM Genişletme Özelliğini Desteleyecek mi?

Xiaomi Mi 12 Ekran Özellikleri Neler Olacak?

Telefonda kullanılacak olan ekranın Samsung E5 panelleri olması bekleniyor. E3 panellerine göre çok daha az enerji kullanmasıyla öne çıkacak olan E5 ekranların 1 Hz ile 120 Hz arasında değişken kare hızları sunacağı da iddia edilmekte.

E5 OLED panelinin renk üretimi de bir harika olacak. %140 sRGB ve %112 DCI-P3 renk alanının olduğu ekranda 980 nitlik parlaklık olması da yine ekranı bir hayli öne çıkaracak. Samsung E5 ekranında şimdiye kadar test edilen ekranlara göre en az yansıma oranının olduğunu da ekleyelim.

Yani ışık altında bile net görüntü sunulması ve görüntülerde bozulmaların olmaması sağlanmış olacak. Xiaomi Mi 12 serisinde kullanılacak ekran denen söz konusu ekranın başka nasıl ayrıcalıkları olacağını göreceğiz.

Telefonda bu ekranın kullanılması ile beraber Xiaomi Mi 12, amiral gemisi modeller içerisinde 1-0 öne geçmiş olacak orası kesin. Ama tabii ki ekran tek başına yetmeyecektir. Ayrıca böyle bir teknoloji kullanılsa bile asıl önemli olan bu teknolojinin ucuz olarak sunulması.

Telefonun fiyatını çok yükseltecek bir ekran mı olacak yoksa makul seviyede fiyatlar mı göreceğiz belli değil.