Xiaomi Mi 10T Lite RAM Genişletme Özelliğini Desteleyecek mi?

Xiaomi Mi 10T Lite akıllı telefonu için RAM genişletme konusunda detaylar gözükmeye başladı. Telefon RAM genişletmeyi destekleyecek mi?

Xiaomi Mi 10T Lite

Xiaomi MIUI güncellemesiyle beraber, hiçbir yardımcı programa ihtiyaç duymadan RAM genişletme özelliğini sunacak. Daha önce de bu konuda paylaşımlar yaptık. Özellik akıllı telefonların RAM miktarını 1-2 hatta 3 GB’a kadar arttırmasını sağlayabilecek. Ram genişletme özelliği olarak geçen özelliği için çalışmaların da devam ettiğini biliyoruz. Resmi olarak son kullanıcılara ulaşmadığı bilinen özellik, beta testlerinde deniyor.

Özelliğin beta testlerinde olması hangi cihazların güncelleme alacağı konusunda da detayları ortaya çıkarmaya başladı. Bu cihazlardan birisi de Xiaomi Mi 10T Lite olacak deniyor.

Bunu da Okuyun: Redmi Note 9 Sahipleri Bekledikleri MIUI Güncellemesine Kavuştu

Xiaomi Mi 10T Lite Yeni Beta ile RAM Genişletme Özelliği Aldı

Konuyu yakından inceleyen ve beta sürümlerini test eden Kacskrz, yeni beta sürümünde Xiaomi Mi 10T Lite akıllı telefonlarında da RAM genişletme özelliğinin destekleneceği fark etti. Yeni sürümde bu desteğe kavuşacağı söylenen akıllı telefonun şimdilik 1 GB kadar RAM genişletme sunması söz konusu olacak deniyor.

Bu beta sürümünde ortaya çıkan yeni modelle beraber listenin de kalabalıklaştığını görüyoruz. Birçok modelde RAM genişletme desteği olacak. En son Redmi Note 8 akıllı telefon modelleri için de benzeri bir durum geçerli olmuştu.

Yine beta içerisinde Redmi Note 8 akıllı telefonlarının da RAM genişletme desteği aldığı gözükmüştü. Burada asıl önemli olan hangi telefon ne kadar yükseltme yapabilecek noktası olacak gibi duruyor.

Kimi telefonlar için 3 GB seviyesine kadar RAM arttırma desteğinin sunulabileceği söyleniyor. Kimi telefonlarda ise destek sadece 1 GB ile sınırlı kalacak deniyor. Bunu net olarak en azından şimdilik çok mümkün gözükmüyor. Yeni güncellemeler yayınlanır, o zaman kesin özellik ortaya çıkar.