Xiaomi için Mi Dönemi Bitti! İşte Yeni Dönem

Xiaomi, bundan sonraki aşamada Mi takısını kullanmayacak. Marka yeni dönemde Mi takısını tamamen kaldırıyor. İşte yeni dönem.

Xiaomi

Xiaomi, özellikle akıllı telefonlarında farklı bir isimlendirme kullanıyor. Akıllı telefonlardan örnek vererek gidecek olursak, telefonlar Mi takısı ya da markası ile anılıyor. Bir telefon sunulduğu zaman Mi 11 ya da Mi 10 şeklinde isimlendiriliyor. Bu şekilde isimlendirilen sadece akıllı telefonlar değil. Aynı zamanda markanın aksesuarları ve ev ürünlerinde de benzer isimlendirmeler kullanılıyor.

İşte yeni yapılan açıklamaya göre bunlar hep geçmişte kaldı. Çünkü bundan sonra Xiaomi, herhangi bir Mi takısı kullanmayacağını açıkladı. Sadece akıllı telefonlarında değil sürecin tüm ürünleri için geçerli olacağı da yine gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Bunu da Okuyun: Xiaomi 11T ve 11T Pro için Fiyat Ortaya Çıktı

Xiaomi, Artık Mi Takısını Kullanmayacak

Yapılan isim değişikliği sonrasında marka resmi bir açıklama yaparak artık Mi ifadesini bıraktıklarını duyurdu. Yeni bir marka kimliği içerisinde giren Çinli dev, bundan sonra ürünlerini direk olarak isimlendirecek.

Mi Mix 4 modelinden sürece başlanacak. Telefon bu şekilde değil de direkt olarak Xiaomi Mix 4 şeklinde isimlendirilecek. Bunun yanında markalaşma konusunda da değişikliklere gidilecek. Bundan sonra sadece Xiaomi adı altında ve Redmi adı altında ürünlerin isimlendirildiğini göreceğiz.

Yeni kararın ardından Redmi ve Xiaomi isimleri için de yeni logo çalışması yapılacağı söylendi ve hatta bunun için de bir çizelge gözüktü. Mi adının tamamen bırakılacak olması, tüm ürünleri etkiliyor. Sadece telefonları değil.

Akıllı bileklikler, saatler, ev eşyaları, tablet modelleri gibi tüm ürünlerde artık böyle bir isim yok. Biraz daha işlerin Apple tarzı bir havaya büründüğünü söylemek gerekiyor. Tek tek isimlendirme yapılacak olan cihazlar için detaylı açıklamalar da gelecektir.

Bundan sonra marka kimliğinde benzer değişiklikler göreceğiz. Çinli dev bu kararla beraber aslında yeni bir yola da çıkmış oldu. Sürecin nasıl işleyeceği tabii ki herkes tarafından merakla takip ediliyor.

Exit mobile version