Xiaomi CyberDog Akıllı Robot Köpek Özellikleri Neler?

Xiaomi CyberDog adı verilen yeni bir akıllı robot tanıtıldı. Fiyatı ile dikkat çeken robotun özellikleri neler?

Xiaomi CyberDog

Xiaomi CyberDog, markanın son dönemdeki en büyük girişiminden biri oldu. Yakın zamanda gördüğümüz ve satışa çıkan robot köpek Spot serisinden esinlenerek sunulan yeni teknoloji, markanın çok eğlenceli bir ürün sunmasını sağladı.

Verilen komutları yerine getiren ve temelde bir evcil hayvan gibi hareket edebilen robotun özelliklerinin neler olduğu da merak ediliyor. Peki, Xiaomi bu sefer nasıl bir ürün sundu? Özellikler nasıl?

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi Pad 5 Serisi Tanıtıldı – Özellikleri Neler?

Xiaomi CyberDog Özellikleri ve Fiyatı

Serinin özellikleri oldukça dikkat çekici. Boston Dynamics Spot akıllı robotu gibi koruma görevi ya da kurtarma görevinde yer alması şimdilik mümkün değil gibi gözüküyor ama bu potansiyele sahip olan bir cihaz söz konusu.

Cihaz gücünü merkezde yer alan 384 CUDA çekirdeğinin bulunduğu ve 48 Tensor çekirdeğine de yer verilen Nvidia Jetson Xavier NX yonga setinden alıyor. 128 GB SSD depolama birimine de sahip olan Xiaomi CyberDog, aynı zamanda ikiz derin öğrenme motorlarıyla da beraber geliyor.

Üzerinde 11 sensörün de bulunduğu akıllı köpek, Intel RealSense D450 derinlik kamerasını da kullanıyor. Ultra geniş balık gözü lensler, ultrasonik duyular, dokunmatik tabanlı sensörler ve 6 dizi mikrofonu da bulunan Xiaomi CyberDog, engelleri algılayabiliyor ve sahibini de takip edebiliyor.

Ayrıca üzerinde yer alan 6 mikrofon sayesinde robotu sesli komutla da kullanabiliyorsunuz. Daha çok eğlence amaçlı olarak sunulacağı söylenen Xiaomi CyberDog için hareket kabiliyeti de bayağı bir yüksek. 32 Nm tork değerine sahip olan seri saniyede 3.2 metreye kadar hareket edebiliyor.

3 kg yük taşıma kapasitesi de olan robot köpeğin, yüz tanıma gibi ayrıcalıklı özellikleri de bulunmakta. Tüm bu özellikleriyle eğlenceli bir akıllı köpek olan seri, açık kaynak kodlu bir yazılımla gelmekte. Yani özelleştirilebilir bir üründen söz ediyoruz.

Fiyat kısmına geçtiğimiz zaman ise Spot modeline göre çok daha düşük bir fiyat karşımıza çıkıyor. Öyle 50-60 bin dolar değil de 1500 dolara satılacağı açıklandı. Şimdilik 1000 tane üretilecek olan seri, yakın zamanda seri üretim olarak gelecektir.