Xiaomi Bu Modellere VRS Desteğini Açıkladı  

VRS render sistemi, bazı Xiaomi akıllı telefon modelleri için yayınlandı. Peki hangi telefonlar bu özelliği aldı? Bu özellik ne sağlayacak?

VRS render sistemi 3

Xiaomi akıllı telefonlarını adeta üzerine koya koya geliştirmeye devam ediyor. Marka yakın zamanda yeni amiral gemisi modelleri üzerinde çalıştığı ile gündeme gelmişti. Fakat bu demek değil ki mevcut olan amiral gemisi akıllı telefon modellerinde geliştirmeler son bulsun. Bu serilerde de geliştirmeler devam ediyor. En son Mi 11 serisi için VRS desteğinin geldiği duyuruldu.

Telefonda oyun oynamak isteyenler için telefonu çok daha güçlü bir hale getiren yeni özellik, önemli farkları sunmuş desek yeridir. Peki bu nasıl bir özellik ve tam olarak hangi akıllı telefonlarda olacak?

Bunu da Okuyun: POCO, MIUI Test Programına Kayıt Olacak Kullanıcılar Arıyor

Xiaomi Mİ 11 Serisi için VRS Render Sistemi!

Bu özellik VRS render sistemi olarak geçiyor. Yani değişken hızlı gölgelendirme olarak çevirme yapabiliriz. Söz konusu özellik sayesinde oyunlarda kare kaybı yaşamadan çok daha iyi görüntü kalitesi ve çok daha iyi bir grafik performansı alabiliyorsunuz.

Tabii ki bu özellik doğrudan GPU birimiyle alakalı bir özellik. Bunun için her akıllı telefonda söz konusu özelliği görmek mümkün olmayacak. Xiaomi sadece Snapdragon 888 işlemci kullanan Mi 11, Mi 11 Ultra ve Mi 11 Pro akıllı telefonları için söz konusu özelliği yayınladığını duyurdu.

VRS render sisteminin yayınlandığı ilk ülke ise Çin olarak açıklandı. Şimdilik MIUI güncellemesiyle beraber özellik sadece Çin kullanıcılarına sunulmuş durumda ama bu alıştığımız bir durum. Yenilikler genelde önce Çin için geliyor. Böyle büyük güncellemeler global sürümde değil de önce Çin sürümde deneniyor.

Fakat bu demek değil ki Çin sürümde sınırlı kalacak. Muhtemelen özellik globalde de satılan Mi 11 akıllı telefonlarına gelecek. Ama ne zaman gelecek işte orasını bilmek çok mümkün olmayan bir konu. Orasını öğrenmek adına bence MIUI 13 serisini beklemek lazım. Globale ara güncelleme çok fazla gelmiyor.

Exit mobile version