Xiaomi, Android 12 Dönemini Başlattı

Android 12 yayınları başladı. Xiaomi de bu konuda adımını atan ilk firmalardan biri oldu. Güncelleme dönemi başlıyor.

Android 12

Xiaomi’nin MIUI güncellemelerine alıştık. MIUI 12.5 sürümü de ortaya çıktıktan sonra artık iki güne bir MIUI güncellemesinin sunulduğunu görür olduk. MIUI güncellemelerine alıştığımız şu zamanlarda biraz Android sürümlerini de unutmaya başladık. Xiaomi bunu görmüş olacak ki kendisini unutturmadı. Bu sefer markanın Android 12 güncellemesi için adımlar attığı ortaya çıktı.

Şu an Android 12 beta serisi devam ederken, Xiaomi bir telefonunda da beta testlerini denemeye başladı. O akıllı telefon hangisi oldu ve ilk beta sürümü nasıl geldi gibi soruların cevaplarına da geçelim.

Android 12 Beta Sürümü Xiaomi Mi 11 için Yayında

Güncellemenin geldiği akıllı telefon modeli son amiral gemisi modeli olarak geçen Mi 11 serisi oldu. Mi 11 akıllı telefonunda hem MIUI 12.5 hem de Android 12 beta görmüş olduk. Telefon MIUI 12.5 geliştirilmiş sürümünü de alan ilk modellerden biri olacak.

MIUI 12.5 geliştirilmiş sürüm belki de Android 12 kararlı sürümle beraber gelecek. Bunlar ihtimaller olarak karşımıza çıkıyor ama kesin olan şey şu an beta 1 ile beraber beta testlerinin başlamış olduğu.

Beta güncellemesi için de bir noktaya dikkat çekmek lazım. O da şu ki söz konusu beta güncellemesi Xiaomi için beta 1 olarak geçiyor. Fakat bu Android 12 için ilk beta sürümü değil. Bu yayınlanan beta sürümü Google’ın en son yayınladığı beta 4 serisine dayanıyor.

Xiaomi için ilk olsa da Android konusunda en son gelen beta sürümü. Ayrıca beta dediğimiz zaten birçok kullanıcı anladı ama yine de şunu da ekleyelim ki bu beta Çin için geçerli. Her zaman olduğu gibi denemeler yine Çin sürümde start almış oldu. Evet Avrupa’ya da gelecek ülkemiz cihazlarına da bir gün gelecek ama sürecin en sonlarına doğru.