Xiaomi 12 Modelleri için Kamera Detayları Gözüktü

Xiaomi 12 serisinde olacağı söylenen kameralar için beklentiler çok yüksek. İşte kamera için beklenen özellikler.

Xiaomi 12

Bir akıllı telefon modelinde olması gereken her şeye sahip olacağını düşündüğümüz Xiaomi 12 için yavaş yavaş perdeler açılıyor. Eskiden Apple için iPhone serisini konuşurken şimdi Xiaomi için de bu amiral gemisi serisi konuşulmaya başlamış durumda.

Xiaomi bunu başardı ve amiral gemisi serileri çıkmadan insanları merak ettirebiliyor. Yeni akıllı telefon konusuna gelecek olursak, 12 serisi için söylenenler bir hayli iddialı. Özellikle birkaç zamandır telefonun kamera özellikleri açısından bilgiler ortaya çıkmaya başladı. Seride nasıl bir kamera olacağı konusunda da yeni bilgiler var.

Xiaomi 12 Modelinde Yer Alacak Kameraları Nasıl Olacak?

Bir kere seri dediğimize göre birden çok sayıda akıllı telefon modelinden söz ettiğimizi anlamış olmanız gerekiyor. Temel modelin dışında da akıllı telefonlar gelecek. Bu telefonlarda L3A, L2 ve L1 model seri numaralarını göreceğimiz söyleniyor.

Bu modellerin kod adları da yakın zamanda ortaya çıkan Psyche, Cupid ve Zeus olarak isimlendirilecek gibi duruyor. Kesin olmamakla beraber telefonların bu kod adlarıyla geleceği söyleniyor. Bu niye önemli çünkü kod adlarına göre telefonlarda yer alan kamera özelliklerinin de değişmesi bekleniyor.

En iyi kameraya sahip olacağı söylenen Psyche modelinde 200 MP kamera olacak deniyor. Bunun dışında yine çok iddialı bir ultra geniş açılı kamera ve OIS destekli makro kamera olacağı söylenmekte.

Bir diğer model Zeus serisinde ise yine 200 MP değerinde ana kamera olacak. Bu seride kullanılacak olan ultra geniş açılı kameranın ise 50 MP değerinde olacağı iddiası var. Ayrıca 50 MP değerinde 10X zoom özellikli bir de periskop kamera olacağı da paylaşılan bilgiler arasında.

Son model ise Cupid model olacak. Bu modelde de 200 MP değerinde bir kamera kullanılmaya devam edeceği ve telefonun yine hem makro hem de ultra geniş açı kamerasına sahip olacağı söylenmekte.

Bunları üst üste koyduğunuz zaman anladığımız şu ki Xiaomi 12 seri olarak çok iyi kameralarla gelecek. Bakalım hangileri doğru çıkacak.