Redmi Note 8 MIUI 12.5 Güncellemesini Almaya Başladı

Redmi Note 8 için MIUI 12.5 dönemi başlıyor. Telefonlar güncelleme almaya başladı. Güncelleme sürümü ve boyutu.

Redmi Note 8

Redmi Note 8 akıllı telefon modellerinin MIUI 12.5 güncellemesi alacağı zaten biliniyordu. Güncellemenin geleceği kesindi ama dağıtım konusunda biraz yavaş kalındığı yönünde bazı eleştiriler vardı.

Güncellemenin 3 ay kadar öncesinde beta testlerinin başladığı ve bu seriye de güncellemenin geleceği yönünde bir haber yapmıştık. İşte beta testleri de tamamlandı ve Xiaomi, Redmi Note 8 modeli için beklenen güncellemenin yayınını yaptı. Güncellemenin dağıtıma başlamasıyla beraber sürüm numarasında nasıl değişikliklerin olduğunu da gördük.

Bunu da Okuyun: Redmi 10 Prime Modeli de Ortaya Çıktı

Redmi Note 8 için MIUI 12.5 Sürümü Geldi

Güncellemenin yüklendiği cihazlarda sürüm numarası V12.5.1.0.RCOCNXM olarak değişiyor. Bu sürüm numarası tabii ki bölgelere göre farklar gösterecektir. Diğer akıllı telefonlar için gelen güncellemelerde de olduğu gibi Çin bölgesinde ayrı bir sürüm numarası, Avrupa ve Global sürüm için ayrı sürüm numaraları sunulmakta.

Redmi Note 8 akıllı telefonlarına yeni gelen güncellemenin boyutu kısmına gelince, yine boyut değişmekle beraber 2.6 GB seviyelerinde bir güncelleme boyutu olduğunu gördük. Boyutun değişmesinin de nedeni, yine bölge bölge olacak şekilde güncellemelerin dağıtılıyor olması.

Güncellemelerin ne zaman tamamlanacağı konusu ise tam soru işareti. Öyle ki Redmi Note 8 akıllı telefon modeli çok geniş bir bölgede satışa sunulan akıllı telefonlar oldu. Akıllı telefon kendi ülkesi bir yana, Avrupa’da çok başarı elde etti.

Note serisi akıllı telefonların en çok satan modeli Note 8 olmuş olabilir. Tabii ki MIUI 12.5 güncellemesi de cihazların seri numaralarına göre gruplar halinde yayınlanacak ama yine de güncellemenin tamamlanması biraz zaman alabilir. Bölge değişiklikleri ve boyut değişiklikleri konusunda yine bir bilgi gelecek olursa bunu da paylaşacağız ama şu an dediğimiz gibi güncelleme süresi için net bilgi veremiyoruz.

Redmi Note 8 Pro serisi akıllı telefonlar için de yakın zamanda MIUI 12.5 dağıtımının başladığını da hatırlatmak isteriz. Bunu da unutmamak gerekiyor. Zaten artık MIUI 12.5 güncelleme dağıtımı için de son demlere gelindiğini söylemek lazım. Yakında tüm modeller güncellemeye kavuşmuş olacak.